Witam mam problem z płytą główną MPG X570 Gaming PLUS ponieważ nie wykrywa mi procesora Ryzen zarówno Ryzen 3 1200 jak i Ryzen X5800. Robiłem już aktualizację biosu według wskazówek w instrukcji a także zaleceń supportu z MSI by aktualizaować bez CPU i pamięci RAM i aktualizacja przebiegła pomyślnie ale nadal świeci dioda CPU w polu EZ Debug. Support zalecił mi bym wyjął wszystko tj. CPU i pamięć RAM oraz baterujkę biosu na 5min i tak zrobiłem kilkukrotnie lecz wciąz ten sam objaw świeci dioda CPU nie zależnie jaki procesor Ryzen włożę. Aktualnie wgrany bios 7C37vAB i też nic z tego. Miałem też 7C37vAC (beta) i też nic bez zmian dioda jak świeci tak świeci.
Plik biosu wgrywałem z MSI.ROM tak jak każe zmienić nazwe instrukcja z pendrive FAT32 więc poprawnie bo migała dioda FLASHBIOS i na koniec komputer zgasł i się uruchomił ponownie gdy zakończył update biosu.
PILNE!!
Pomożecie kochani forumowicze?
Ps. Może ja coś żle robie?
Plik biosu wgrywałem z MSI.ROM tak jak każe zmienić nazwe instrukcja z pendrive FAT32 więc poprawnie bo migała dioda FLASHBIOS i na koniec komputer zgasł i się uruchomił ponownie gdy zakończył update biosu.
PILNE!!
Pomożecie kochani forumowicze?
Ps. Może ja coś żle robie?