W kwestii Samsung czy LG, musisz zastanowić się co Tobą kieruje. Jeżeli obraz to musisz zdecydować która matryca Ci się bardziej podoba,
Jeżeli chodzi o wygodę obsługi to niestety Smart Samsunga jest bardzo kiepski. Ja mam LG bo jest bardzo zadowolony z tego, że LG przez kabel HDMI połączył się z dekoderem i już teraz nie muszę używać pilota od dekodera. Samsung też to niby zrobi, ale uboga ilość przycisków pilota praktycznie pozwala tylko na włączenie i regulację głośności w dekoderze, bo zmiana kanałów jest już skomplikowana.
Z udostępnianiem zdjęć filmów z telefonu na LG nie miałem problemów na Samsungu poddałem się po pół godziny, nie wyszło mi.
Tu masz filmik jak mój LG Obsługuje dekoder i aplikację
https://www.youtube.com/watch?v=c01QJDLExnU
Dodatkowo pilot Magic od LG działa jak myszka i nie musisz klikać kursorami żeby wpisać coś w wyszukiwarce Netlix czy Youtube.
Odnośnie telewizorów wystawowych. Jest duże ryzyko, że się zepsuje w niedługim czasie lub później. Miesiąc temu kupiłem LG OLED 55 cali za 2800, model wystawowy i po tygodniu padł.
Serwisant mi powiedział, że obecne telewizory a szczególnie OLEDy nie lubią nagłego odcięcia zasilania, a tak są najczęściej wyłączane wszystkie telewizory z sklepie, czyli nie wyłączają pilotem tylko wszystkie naraz głównym wyłącznikiem zasilania.
W moim przypadku szybka dobra gwarancja i wymiana matrycy na nową.