Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Astra 1.7 TD (Isuzu) 92rok

Refus 17 Oct 2005 17:14 2377 3
    Refus
    Level 12  
    Witam
    Mam takie pytanko poniewaz przy hamowaniu miga i zapala mi sie kontrolka !!!!! :!: <<<< uwaga) , i nie wiem czy to tak musi być czy to cos sygnalizuje ?? kiedys raczej tego nie było, teraz ostatio zaczela migać podczas hamowania
    jaka moze byc tego przyczyna ??

Dziekuje za odpowiedzi i pomoc
    Pozdrawiam
    maciek01
    Level 13  
    Witam.Z pewnością masz zbyt niski pozim płynu hamulcowego,więc go uzupełnij.Niski stan płynu powoduje zwieranie czujnika pozimu płynu w zbiorniczku na pompie hamulcowej.Pozdrawiam.
    Jacek79
    Level 37  
    z tym uzupelnianiem to bym sie tak nie spieszyl. sprawdz najpierw dlaczego jest tego plynu zamalo. moze gdzies ci cieknie lub klocki sie koncza.
    TomPi
    Level 20  
    Tak jak napisał kolega Jacek 79, sprawdź w jakim masz stanie klocki - jeżeli masz szczelny układ hamulcowy - nie ma potrzeby dolewania płynu - po wymianie klocków na nowe - jego poziom się podniesie, a jak dolejesz to nadmiar się wyleje.

Przy okazji

Warto pamiętać że płyn w układzie hamulcowym należy wymieniać co 2 lata. Jest to wskazane dla naszego i nie tylko bezpieczeństwa. Płyn hamulcowy traci z czasem swoje właściwości i niestety może nam zabraknąć jednego lub 2 metrów przy hamowaniu.