Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda octavia 1 1.6 74 kw 1998 - Zapal sie kontrolka oleju przy 1500 obr

Wojo1219 10 Jan 2021 16:37 408 6
    Wojo1219
    Level 2  
    Witam mam problem ze skodą octavia 1 1.6 ben sr 74 kw 1998 rok zapala sie kontrolka oleju przy 1500 obr na jałowym jest ok powyżej gaśnie czujnik wymieniony pompa oleju nowa nie wiem jaki kolor czujnika powinien byc bo kupiłem ja z niemiec jest czarny ktoś pomoże może jakiś zawór jest przy filtrze oleju
    Wojo1219
    Level 2  
    Wszystko sprawdzane na jłowy 1 bar

Dodano po 2 [minuty]:

Czy zapchany kanał jakiś przy filtrze czy jest tam jakis zawór moze inny czujnik a jak słabe ciśnienie to co to może byc
    Wojo1219
    Level 2  
    Misa była ściągnięta jedna główna panewka od pompy oleju nie naruszona druga nie wiem bo trzeba skrzynie wyciągnąć na korbowodach panewki zmieniłem jedyna opcja to ta panewka przy skrzyni ale silnik normalnie chodzi cichutko nic nie puka na wolnych obrotach nic sie nie zapala nawet w czasie jazdy dopiero przy 1500 dam trochę gazu i gaśnie albo wcisnę sprzęglo obroty spadną i też gaśnie
    Supercross
    Level 17  
    Podepnij pod komputer i sprawdź jakie błędy wyskakują.
    oktawian89
    Level 27  
    Ciśnienie oleju sprawdzą w sie w VW na zimnym i ciepłym oleju.
    na biegi jałowym i przy 2000 obr./min

Tak samo sprawdza się maksymalna wartość ciśnienia dając wysokie obroty silnika, również na zimnym i ciepłym oleju.

Jak mechanik o tym nie wie, to zmienić mechanika. Pomijam już dobrze wyskalowany manometr ....