Pralka WVD24520EU/03 ma już 12 lat i jak włączam suszenie wyskakuje błąd F17 (mało wody) po 2 min. Można to trochę oszukać i walać szklankę wody. Już sprawdziłem dopływ wody (rurki, pojemnik), filtry, wąż i wszystko ok. Wyczyściłem filtry (2) i wąż od kranu kwasem cytrynowym. Postawiłem używany elektrozawór potrójny do pralko-suszarki i nadal tę problem. Trzeba sprawdzić miernikiem na nowym elektrozaworze opór. Mój ma - 5.34kΩ (co do suszarki), a dwa do prania mają 3.83kΩ. Używany ma to samo. Piszą, że powinno wlewać się wody 0.5 L/min. Możliwe że problem jest w hydrostacie. Postawiłem używany z takiej pralki i nadał problem błąd F17. Nie ma gwarancji części używane są dobre, ale i pralka działa bez problemu. Nie wiem czemu suszarka narzeka. Trzeba jeszcze sprawdzić kulkę co pływa i przekazuje ciśnienie na hydrostat. Tam może być kamień. Jeszcze wyczyściłem pojemnik suszarki i było sporo brudu.
Natomiast tu co piszą w instrukcji serwisowej...

Natomiast tu co piszą w instrukcji serwisowej...

Moderated By Topolski Mirosław:Wydzielono z: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3220786.html
3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.