Witam, kilka dni temu zakupiłem płytę gazową BOSCH POH6B6B10. Po zamontowaniu płyty i odpaleniu był bardzo nierówny płomień, do tego stopnia że gasł. Wykonałem parę telefonów i jak się okazało, ta płyta gazowa nie współpracuje z gazem jaki jest u mnie w mieście GZ35. Zakupiłem dysze od kuchenki Amica do gazu GZ35 i płomień jest faktycznie dużo lepszy, wymaga jednak regulacji, gdyż przy minimalnym płomieniu gaśnie.
Dzwoniłem do serwisanta Bosch, powiedział mi, że Bosch nie przewiduje w ogóle pracy z gazem GZ35. Moje pytanie brzmi, czy w praktyce spotkaliście się z takim przypadkiem? Czy płyty Bosch nie będą współpracowały z gazem GZ35 i żadna wymiana dysz i regulacja płomienia nie ma sensu? Jeżeli tak, to po prostu wymienię płytę gazową na inny model.
Dzwoniłem do serwisanta Bosch, powiedział mi, że Bosch nie przewiduje w ogóle pracy z gazem GZ35. Moje pytanie brzmi, czy w praktyce spotkaliście się z takim przypadkiem? Czy płyty Bosch nie będą współpracowały z gazem GZ35 i żadna wymiana dysz i regulacja płomienia nie ma sensu? Jeżeli tak, to po prostu wymienię płytę gazową na inny model.