Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Mitsubishi space star 2000 1,3 - Przedni panel, wyświetlacz

winmap 14 Jan 2021 17:52 588 21
    winmap
    Level 37  
    Witam. Jako że lubię pogrzebać w elektronice chciałem zapytać. Czy ciężko jest rozebrać ten jak to nazwę po swojemu korpus, obudowę gdzie znajduje się wyświetlacz z zegarkiem, temperaturą itd. Może uda mi się naprawić. Mianowicie. Wyświetlacz praktycznie nic nie wyswietla. Jeżeli docisnę go mocno w lewym dolnym rogu wszystko Normalnie widać. Pokażę zdjęcie. Czy łatwo to rozebrać i czy dał bym radę to naprawić.
    winmap
    Level 37  
    Pomogło przeczyszczenie, lekka renowacja 😁 odkręcone, zrobione. Nie było na chwilę obecną chyba zimnych lotów
    winmap
    Level 37  
    Są gdzieś jakieś filmy? Jednak Chyba są zimne luty.
    winmap
    Level 37  
    Spróbuję. A nic tam się nie uszkodzi?😁 Podwadzic czymś te osłonę nad wyświetlaczem, ściągnąć, odkecic?
    winmap
    Level 37  
    Kurde. Lutownica regulująca się popsuła. Czy zwykłą na grot tą pistoletową też się da?
    winmap
    Level 37  
    Mam pastę 👍groty mam metalowe chyba i tu jest senk. Mitsubishi space star 2000 1,3 - Przedni panel, wyświetlacz
    winmap
    Level 37  
    Nie mogę ściągnąć obudowy. Podpiwecie jak. Podwadzilem ale nie chce wyskoczyć Mitsubishi space star 2000 1,3 - Przedni panel, wyświetlacz

Dodano po 4 [minuty]:

Znalazłem inną końcówkę. Ma szpiczasty grot. Trochę ją zrzarlo ale zeszlifuje ją i powinno być ok. Mitsubishi space star 2000 1,3 - Przedni panel, wyświetlacz
    winmap
    Level 37  
    Nie idzie.. nie wiem. Pękł kawałek obudowy mały.. ale to nie przeszkdza. Może zaznacz na obrazku gdzie Podwadzic
    winmap
    Level 37  
    Poszło. Zmarznięte było to niestety pękło.Trudno. jak dostać się do płytki. Mitsubishi space star 2000 1,3 - Przedni panel, wyświetlacz
    winmap
    Level 37  
    Czyli wszystko rozkręcić i te zatrzaski plastiki itd?
    winmap
    Level 37  
    Wymieniałem w tel wyświetlacze więc wiem jak uważać.🙂👍 Jak dzieciaki pójdą spać to się spokojnie wezmę 👍 te boczne sroby gdzie trzyma plastik i te 4 główne wpierw. Dobrze myślę? Czy wystarczy te 4 główne?
    winmap
    Level 37  
    Szczerze patrząc na pytkę nie widzę nic bardzo złego.. dodaję zdjęcia. 2 elementy ewentualnie. Mitsubishi space star 2000 1,3 - Przedni panel, wyświetlacz Mitsubishi space star 2000 1,3 - Przedni panel, wyświetlacz Mitsubishi space star 2000 1,3 - Przedni panel, wyświetlacz Mitsubishi space star 2000 1,3 - Przedni panel, wyświetlacz Mitsubishi space star 2000 1,3 - Przedni panel, wyświetlacz

Dodano po 6 [minuty]:

Zawsze w lewym rogu na górze głównie albo na dole jak dociekałem palcem to cyferki wracały. Znalazłem taki podejrzany lut. Ale nie wiem czy zwykłą lutownicą pójdzie. Wgl wygląda jak były były by złączone razem te luty ale po ścieżka widzę że osobno idzie. Mitsubishi space star 2000 1,3 - Przedni panel, wyświetlacz

Dodano po 2 [godziny] 4 [minuty]:

I zonk. Zrobiłem ten lut. Wyświetlacz mi lekko pękł przy zakładaniu.. trochę niby się poprawiło bo temperaturę widać i pozatem nic... Rezygnuje z naprawy. Jednak wszyscy mechanicy mieli rację. Że te Japończyki już tak mają z wyświetlaczami. kupię sprawny wrazie.. wszystko luty co widziałem poprawiłem i wgl. Uprzedzali mnie że te wyświetlacze tak mają 😅😅 ale no człowiek chciał naprawić 😅 kupię sprawny wyświetlacz 👍👍

Dodano po 46 [sekundy]:

Kto ma. Proszę na priv.
    winmap
    Level 37  
    Do wymiany wyświetlacz.