Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Zmywarka Bosch SPS6ZMI35E czy SPS4HKI53E

adamko 15 Jan 2021 22:29 555 2
    adamko
    Level 14  
    Witam Panowie,
    spieram się z mężem o wybór zmywarki ( to męża konto, grzecznościowo pozwolił mi napisać post ). Mam pytanie odnośnie tych dwóch zmywarek, czy cena jest adekwatna do jakości ? Zmywarka Bosch SPS6ZMI35E czy SPS4HKI53E. Generalnie droższa ma światło wewnątrz, otwierane drzwiczki po skończonym myciu, trzecią szufladę na sztućce, program auto machine czyli mycie samej zmywarki. Tańsza z tych opcji tylko trzecia szuflada. Być może jest na rynku model równie bogaty w powyższe, dobry a w lepszych cenach ( droższa 2800, tańsza 1800 ), lub może moglibyście cos doradzić - budżet najlepiej do 1800. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Daria
  • Helpful post
    Kamil0219
    Level 17  
    Witam.
    Posiadam u mnie w domu prostą zmywarkę Bosch spv45mx01e, w zabudowie. Jej cena 1.5 roku temu wynosiła około 1500zł. Bardzo dobrze myje, jest naprawdę cicha. Trzecia szuflada to rzeczywiście korzystna opcja że względu na pojemność.

Z podstawowych rzeczy jakie należy rozważyć to fakt, że zbyt duża liczba funkcji i programów po prostu nie będzie używana.

Lampka oświetlenia to potencjalne miejsce wycieku, a siłownik otwarcia drzwi to jeden z elementów które mogą się uszkodzić.

Myjąc naczynia w dzień nie jest problemem otworzyć zmywarkę po zakończeniu cyklu. W przypadku mycia w nocy - naczynia i tak do rana zdążą wyschnąć przy zamkniętych drzwiach.

Wybór oczywiście należy do Was, ale warto zwrócić uwagę że urządzenia tego typu mają raczej podobną żywotność.
    Ja postawiłem na prostotę i jestem zadowolony. Reszta domowników również :D
    Pozdramiam
    adamko
    Level 14  
    W imieniu swoim oraz żony dziękuję bardzo za zainteresowanie tematem , w końcu w domu stoi SPS6ZMI35E, światełko naprawdę pomaga sam jestem zdziwiony , temat zamykam.

Dodano po 57 [sekundy]:

Zakup nowej