Czy na 3 fazowym wyjściu falownika mogę wykorzystać tylko 1 fazę ? / wejście 230 V/
Czy falownikiem mogę ograniczyć uderzenie prądowe przy załączeniu kompresora?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therevindevil wrote:A gdyby wykonać rozruch przez "opór" i jakąś czasówkę. Ograniczymy wówczas udar rozruchu ...
kortyleski wrote:janunia480812 wrote:to kompresor w samochodowej zamrażarce 12/230 V
Dlaczego nie zasilasz go z 12V? Niestety ale sprężarka musi dostać prądu by ruszyć pod ciśnieniem. Ograniczenie prądu rozruchu to katowanie silnika
adamjk wrote:janunia480812 wrote:Nie stosuję 12v bo nie chcę spalić instalacji.
Czyli zasilając z przetwornicy 12VDC/230VAC masz pewność, że nie spalisz instalacji?
Pomyśl chwilę nad herezjami, jakie wypisujesz.
janunia480812 wrote:Cóż nie jestem najwidoczniej takim ekspertem jak ty ale o ile pamiętam to po to podnosi się napięcie w np.sieciach energetycznych aby zmniejszyć prąd przy tej samej mocy a tak się składa, że to prąd " pali" kable a nie napięcie.
Poza tym proszę o pisanie na temat a tematem jest znalezienie sposobu na ograniczenie prądu rozruchu kompresora.
janunia480812 wrote:Tak. Mam falownik 2,2kw zasilanie 220V co ciekawe , przy np zatartych łożyskach silnika trzyma go na zasilaniu około 30 s po czym odzywa się buzer i stop.Czy na 3 fazowym wyjściu falownika mogę wykorzystać tylko 1 fazę ? / wejście 230 V/
janunia480812 wrote:70W coś tu nie gra ,Jest to kompresor w samochodowej zamrażarce 12/230 V na wejściu moc ca 70 W. Problem olbrzymi dla wszystkich właścicieli kamperów
janunia480812 wrote:Przetwornica napięcia 12 na 230 o mocy 1400 W {1,4KW}
janunia480812 wrote:Kolego otwarcie co tySam próbowałem z " Soft Start"
adamjk wrote:Więc na temat 70 wat nie spali ci kabli nawet 2,5 mmPoza tym proszę o pisanie na temat a tematem jest znalezienie sposobu na ograniczenie prądu rozruchu kompresora.
adamjk wrote:ja też.Przy takim podejściu, to "ciemność widzę".
janunia480812 wrote:Czy na 3 fazowym wyjściu falownika mogę wykorzystać tylko 1 fazę ? / wejście 230 V/
karwo wrote:Falownik z wyjściem 3fazowym można obciążać tylko obciążeniem - silnikiem 3fazowym
janunia480812 wrote:Jeżeli sprawa jest tak prosta jak włączenie kompresora do " gniazdka" w samochodzie to po jaką ch.... wymyślać coś takiego jak
" Micro- Air" ?
janunia480812 wrote:Jak długo akumulator wytrzyma takie obciążenia bez doładowania np. na parkingu i w czasie jazdy ?
janunia480812 wrote:Pytaj producenta tego pomysłu.Jeżeli sprawa jest tak prosta jak włączenie kompresora do " gniazdka" w samochodzie to po jaką ch.... wymyślać coś takiego jak
" Micro- Air"
janunia480812 wrote:A gdzie on to ma zamontowane? Widziałeś?Dlaczego czołowy producent zamrażarek ma fabrycznie zamontowany " Soft Start" ?
janunia480812 wrote:Na parkingu to zależy tylko i wyłącznie od pojemności i stanu akumulatora. W czasie jazdy - całą jazdę bo w czasie jazdy nie korzysta z akumulatora tylko z alternatora który w zależności od typu może dać nawet i 150A.Jak długo akumulator wytrzyma takie obciążenia bez doładowania np. na parkingu i w czasie jazdy ?
janunia480812 wrote:PS
Jak długo akumulator wytrzyma takie obciążenia bez doładowania np. na parkingu i w czasie jazdy ?
janunia480812 wrote:Przyznam , że odpowiedzi : ekspertów: jak nijakiego " kortoleskiego " czy " wawrzyńca" tak mnie rozbawiły że czekam na następną emisję GŁUPOTY.
kortyleski wrote:janunia480812 wrote:Przyznam , że odpowiedzi : ekspertów: jak nijakiego " kortoleskiego " czy " wawrzyńca" tak mnie rozbawiły że czekam na następną emisję GŁUPOTY.
Nawet mojego nicku nie umiesz napisać poprawnie. Do tego prosisz o pomoc a po otrzymaniu rzeczowych i merytorycznych porad obrażasz userów. Bo głupotą i brakiem wiedzy popisujesz się ty. Zatem idź bawić się swoim kamperkiem a ode mnie na pomoc nie licz.
janunia480812 wrote:RÓWNIE długo !!
tos18 wrote:janunia480812 wrote:RÓWNIE długo !!
Hmmm... interesujące.
Czy mogę prosić o konkretny model zamrażarki ?
janunia480812 wrote:tos18 wrote:janunia480812 wrote:RÓWNIE długo !!
Hmmm... interesujące.
Czy mogę prosić o konkretny model zamrażarki ?
Mimo iż nie ma to żadnego znaczenia podaję:
Branford DC-40Y 12/230 V moc ca 70W
Tylko na Boga nie twierdz jak jeden z " ekspertów|" na tym forum, że np. żarówka 5 W będzie świecić ca 20 godzin podłączona do akumulatora
100 Ah.
adamjk wrote:janunia480812 wrote:Tylko na Boga nie twierdz jak jeden z " ekspertów|" na tym forum, że np. żarówka 5 W będzie świecić ca 20 godzin podłączona do akumulatora
100 Ah.janunia480812 wrote:Zniknęło 1 zero. ma być 50 W
A twoim zdaniem jak długo?