Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda Felicia 1.3 gotuje płyn chłodniczy

KK82 21 Jan 2021 14:25 783 2
    KK82
    Level 2  
    Witam mam problem ze swoją skodą felicją gotuje mi płyn chłodniczy przy 90 stopniach i wyrzuca korkiem nie włącza się wentylator czy to może być problem z czujnikiem na wentylatorze dodam że termostat zmieniony 3 miesiące temu odrzewanie w samochodzie działa objawów uszczelki pod głowicą nie ma
    sunrise84
    Level 42  
    KK82 wrote:
    gotuje mi płyn chłodniczy przy 90 stopniach i wyrzuca korkiem nie włącza się wentylator

Obydwa węże od chłodnicy są wtedy gorące?
    Czy przy owym gotowaniu węże są twarde jak skała?

Dodano po 48 [sekundy]:

KK82 wrote:
    objawów uszczelki pod głowicą nie ma

A jednak :

KK82 wrote:
    gotuje mi płyn chłodniczy przy
    KK82
    Level 2  
    Wczoraj ten cienki wąż co idzie od zbiorniczka płynu do chłodnicy był ciepły ten grubszy jest ciepły cały czas dzisiaj wróciłam z pracy i zajrzałam to tan cieńszy był tylko letni a węże nacisne normalnie nie są twarde

Dodano po 2 [godziny] 53 [minuty]:

KK82 wrote:
    Witam mam problem ze swoją skodą felicją gotuje mi płyn chłodniczy przy 90 stopniach i wyrzuca korkiem nie włącza się wentylator czy to może być problem z czujnikiem na wentylatorze dodam że termostat zmieniony 3 miesiące temu odrzewanie w samochodzie działa objawów uszczelki pod głowicą nie ma

Wzięłam na krótko czujnik wentylatora i nie działał ale jeszcze jest włącznik (czujnik) termiczny wentylatora też go na krótko i się włączył i to bolało felcie teraz tylko sprawdzić to gotowanie płynu czy będzie jak się wentylator włączy mam nadzieję że nie ☺️