Cześć!
Pomożecie mi uzupełnić zestaw?
Mam płytę główną MSI MPG X570 GAMING PLUS, na którą niebawem wjedzie AMD Ryzen 7 3700X, 16 lub 32 GB RAM, SSD etc.
Do tego zestawu muszę dobrać GPU - ani za mocne, ani za słabe
. Główne obciążenia to jakieś CADy, trochę edycji filmów (ale sporadycznie i nie muszę mieć podglądu 4K na żywo) no i chciałbym móc sprawdzić, jak wyglądają teraz gry. Budżet - tak około 2000 zł za używaną (no chyba, że mi ktoś wyjaśni czemu to zły pomysł). Początkowo myślałem o jakimś RTXie, ale chyba jednak padnie na AMD bo mam monitory z FreeSynciem (2x Samsung C27F390FHUX plus jakiś stary, pomocniczo, więc karta musi obsłużyć co najmniej trzy wyjścia - DP lub HDMI).
No i finalnie zasilacz - jaka moc? Co jest obecnie dobrego nie na czarnej liście? Nie musi być modułowy itp
. W zasadzie nie mam co do niego żadnych wymagań (prócz wysokiej sprawności i stabilności).
Pomożecie mi uzupełnić zestaw?
Mam płytę główną MSI MPG X570 GAMING PLUS, na którą niebawem wjedzie AMD Ryzen 7 3700X, 16 lub 32 GB RAM, SSD etc.
Do tego zestawu muszę dobrać GPU - ani za mocne, ani za słabe

No i finalnie zasilacz - jaka moc? Co jest obecnie dobrego nie na czarnej liście? Nie musi być modułowy itp