Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

PHILIPS A10E AA miga diodą

saper100 19 Paź 2005 07:52 1170 6
  • #1 19 Paź 2005 07:52
    saper100
    Poziom 12  

    Witam tv jak w temacie po włączeniu i odczekanu kilku sekund mignie dioda 2 razy a potem przerwa i to samo mignięcie 2 razy.
    Pytanie brzmi gdzie szukać uszkodzenia i co morze być tego przyczyną.
    Napięcie linni jest prawidłowe.

    Pozdrawiam
    Marek

    Dodano po 18 [minuty]:

    Dodam jeszcze że brak jest wysokiego i oczywiście + - 13V na zasilaniu pionu.

  • #2 19 Paź 2005 08:20
    euro2L
    Poziom 41  

    Przyczyny szukaj w sterowaniu HOT ,napięcia B+,generatorze H, jake napięcia wychodzą z przetwornicy ,czy startuje ,czy miga i się wyłącz,

    Dodano po 7 [minuty]:

    Spróbuj wejśc w tryb SAM w trybie serwisowym,lub odłacz protekcje i zobacz co jest na ekranie

  • #3 19 Paź 2005 08:26
    saper100
    Poziom 12  

    Przetwornica pracuje cały czas a dioda miga cyklicznie kilka sekund nic a potem 2 mignięcia. Zasilanie linni 150V i z żarówko przetwornica pracuje.
    Tranzystor hota sprawny (podmieniony) niewiem jak ze sterowaniem do niemam oscyloskopu.

    Pozdrawiam

  • #4 19 Paź 2005 08:36
    Telo
    Poziom 39  

    Sprawdz odchylanie pionowe podstaw płytke z procesorem.

  • #5 19 Paź 2005 10:15
    saper100
    Poziom 12  

    scalak od odchylania ok a proca niemam

  • #6 22 Paź 2005 11:17
    saper100
    Poziom 12  

    Płytkę z procesorem zamieniłem i dalej to samo
    Miga diodą

  • #7 22 Paź 2005 12:33
    Telo
    Poziom 39  

    Pomierz wszystkie napiecia i sprawdz wszystkie zabezpieczenia,oraz zimne luty.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME