Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Seat Leon 2000 rok centralny zamek nie otwiera i zamyka drzwi kierowcy

puchacz2420 03 Feb 2021 19:49 1377 10
    puchacz2420
    Level 5  
    Witam ponownie.
    Centralny zamek nie działa w drzwiach kierowcy. Jest to Seat Leon 2000 rok i wymieniłem zamek na nowy ale prąd nie daje żadnego znaku w siłowniku zamka. Może być to wiązka? Jak to sprawdzić? Bezpieczniki ok,
    nomudrek
    Level 36  
    Najszybciej mógł się przełamać przewód wychodzący między karoserią a drzwiami, wiadomo najwięcej razy drzwi kierowcy są otwierane. Trzeba zbadać przewody i połączyć.
    puchacz2420
    Level 5  
    Zrobione. Prąd się znalazł. Zamek działa w wiązce było ok tylko nie podłączyłem silnika od podnoszenia szyby a to ma połączenie z zamkiem.
    Teraz mam prąd zamki działają ale znowu szyby nie zawsze działają. Wszystko jest połączone dobrze a szyba raz działa a raz nie. Co może być?
    elektryku5
    Level 39  
    Szyba nie działa też tylko w drzwiach kierowcy? Na diagnostyce widoczne jest działanie przycisków?
    puchacz2420
    Level 5  
    Panel sterowania szybą od kierowcy działał chwilę i teraz stoi natomiast panel sterowania pasażera działa

Dodano po 18 [minuty]:

Są znaki działania panelu od kierowcy ale szyba nie chce ruszyć ani lewa ani prawa. Panel od pasażera działa prawidłowo opuszcza i zamyka.
    To jakiś jest program?
    elektryku5
    Level 39  
    puchacz2420 wrote:
    Są znaki działania panelu od kierowcy ale szyba nie chce ruszyć ani lewa ani prawa. Panel od pasażera działa prawidłowo opuszcza i zamyka.

Najprościej byłoby podpiąć się i sprawdzić czy sygnały z przycisków są prawidłowo rozpoznawane.

puchacz2420 wrote:
    To jakiś jest program?

Programów do grupy Vag jest kilka, ale tak czy inaczej potrzebny jest wówczas interfejs diagnostyczny.