Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therekrzych1-b wrote:Czy można stosować smar grafitowy do elektronarzędzi ?
60jarek wrote:Tyle że ten smar w tubce, to jest nie do smarowania samego mechanizmu a do uchwytu narzędzia. Jakikolwiek smar tam się w sumie nadaje - ma zapobiegać zacieraniu się trzonka, pracującego w pyle.
Kupiłem wiertarkę udarową a do niej tubka smaru w komplecie -smar grafitowy "dedykowany" wiertarka Makita.
Zdzisław1980 wrote:ano właśnie.@60jarek - "масло" to olej a nie smar
pitrel wrote:Na puszce jest napisane "смазка графитная" [smazka grafitnaja], czyli to jest smar grafitowy.
Zdzisław1980 wrote:"масло" to olej a nie smar
60jarek wrote:Poszukaj kogoś kto ma "ładę", tudzież "Uaza" i poproś niech otworzy maskę silnika - przeczytasz sobie napis na korku wlewowym oleju.Tu się mylisz biały smar do przekładni w sprzęcie nawigacyjnym.
robokop wrote:Poszukaj kogoś kto ma "ładę", tudzież "Uaza" i poproś niech otworzy maskę silnika - przeczytasz sobie napis na korku wlewowym oleju.
robokop wrote:Ja mam smar łożyskowy w puszce z napisem "brzoskwinie w syropie
pitrel wrote:Przekaz jest taki, że smarem do kieratów, posmarowano delikatną przekładnię - jakiś czas pewnie podziała. Tyle że niezbyt długi. Więc?Na filmie jest prezentowana puszka ze smarem który ma być użyty w przekładni, przekaz jest jasny.
pitrel wrote:Na filmie jest prezentowana puszka ze smarem który ma być użyty w przekładni, przekaz jest jasny.
Sam bohater w 6.31/6.32 minucie filmu mówi, że użył smaru grafitowego.
Topolski Mirosław wrote:wystarczy popatrzeć jak gość podchodzi do sprawdzenia.
robokop wrote:pitrel wrote:Przekaz jest taki, że smarem do kieratów, posmarowano delikatną przekładnię - jakiś czas pewnie podziała. Tyle że niezbyt długi. Więc?Na filmie jest prezentowana puszka ze smarem który ma być użyty w przekładni, przekaz jest jasny.
pitrel wrote:Więc zrobiono niedobrze i o to pytał autor tematu, ale Ty odbiegając od treści pytania stwierdziłeś, że na filmie jest smar molibdenowy, bo smar łożyskowy trzymasz w puszce po brzoskwiniach.