Witam.
Chciałbym prosić o pomoc w doborze zasilacza do lampy LED. Nazwa lampy to "LED-DECKENFLUTER 0080".
Parametry lampy
Adapter napięcia przyłączeniowego: 220-240 V ~ / 50/60 Hz / MAKS. 1,0 A,
Adapter napięcia wyjściowego: 28 VDC / 0,01-1,28 A.
Kontrolka napięcia przyłączeniowego: 28 VDC / 0,01-1,28 A.
Typ źródła światła: 77 x maks. 0,3 W LED (do lamp sufitowych)
20 x maks. 0,3 W LED (do lampki do czytania)
Moc w watach (kompletny zestaw): maks. 33,5 W.
Specyfikacja wzięta z dokumentu: <niestety nie powiodło się wstawienie linku, ponieważ jestem nowym użytkownikiem forum>
Oryginalny zasilacz wygląda w ten sposób:
Parametry oryginalnego zasilacza
Model: YHA-36B-24FEU280128
Wejście: 220-240V ~50/60Hz, Max 1.0A
Wyjście: 28V, 0.01-1.28A (stałe napięcie)
Moc: max 36W
Niestety nie posiadam oryginalne zasilacza, ani nie mogę go znaleźć w ofercie sprzedaży. Szukałem zamienników i znalazłem kilka modeli, ale nie chcę czegoś zawalić, dlatego proszę o potwierdzenie/zaprzeczenie czy któryś z podanych zasilaczy nada się do ww. lampy:
* <niestety nie powiodło się wstawienie linku, ponieważ jestem nowym użytkownikiem forum>
*<niestety nie powiodło się wstawienie linku, ponieważ jestem nowym użytkownikiem forum>
Nie za bardzo rozumiem też fragmentu opisu z drugiej aukcji:
Z tego co się orientuje to ww. lampa posiada ściemniacz (ma pokrętła sterujące siłą światła), a oryginalny zasilacz jest zasilaczem stałoprądowym (driverem led), z czego wynika, że drivery LED mogą współpracować ze ściemniaczami. Czy popełniam tu jakiś błąd logiczny?
Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki
Chciałbym prosić o pomoc w doborze zasilacza do lampy LED. Nazwa lampy to "LED-DECKENFLUTER 0080".
Parametry lampy
Adapter napięcia przyłączeniowego: 220-240 V ~ / 50/60 Hz / MAKS. 1,0 A,
Adapter napięcia wyjściowego: 28 VDC / 0,01-1,28 A.
Kontrolka napięcia przyłączeniowego: 28 VDC / 0,01-1,28 A.
Typ źródła światła: 77 x maks. 0,3 W LED (do lamp sufitowych)
20 x maks. 0,3 W LED (do lampki do czytania)
Moc w watach (kompletny zestaw): maks. 33,5 W.
Specyfikacja wzięta z dokumentu: <niestety nie powiodło się wstawienie linku, ponieważ jestem nowym użytkownikiem forum>
Oryginalny zasilacz wygląda w ten sposób:

Parametry oryginalnego zasilacza
Model: YHA-36B-24FEU280128
Wejście: 220-240V ~50/60Hz, Max 1.0A
Wyjście: 28V, 0.01-1.28A (stałe napięcie)
Moc: max 36W
Niestety nie posiadam oryginalne zasilacza, ani nie mogę go znaleźć w ofercie sprzedaży. Szukałem zamienników i znalazłem kilka modeli, ale nie chcę czegoś zawalić, dlatego proszę o potwierdzenie/zaprzeczenie czy któryś z podanych zasilaczy nada się do ww. lampy:
* <niestety nie powiodło się wstawienie linku, ponieważ jestem nowym użytkownikiem forum>

*<niestety nie powiodło się wstawienie linku, ponieważ jestem nowym użytkownikiem forum>

Nie za bardzo rozumiem też fragmentu opisu z drugiej aukcji:
Quote:
Zasilacze Stałoprądowe (drivery led) nie współpracują ze ściemniaczami i kontrolerami led i nie nadają się do zasilania taśm led,do zasilania taśm led stosuje się zasilacze stałonapięciowe 12v
Z tego co się orientuje to ww. lampa posiada ściemniacz (ma pokrętła sterujące siłą światła), a oryginalny zasilacz jest zasilaczem stałoprądowym (driverem led), z czego wynika, że drivery LED mogą współpracować ze ściemniaczami. Czy popełniam tu jakiś błąd logiczny?
Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki