Mój pierwszy post w tym temacie był odpowiedzią na "wasze" nie da się...
Ja nie sugerowałem nikomu wykonywania takiej operacji tylko zareagowałem na wasze krytyczne opinie jakoby nie dało się takiej operacji wykonać
398216 Usunięty wrote: Ponad to wszystko- ile godzin Kolega spędza nad jednym sprzętem?
Zależy jaki jest zakres prac, czy jest to naprawa konkretnej zgłoszonej usterki czy pełna renowacja, od 2 do nawet kilkunastu godzin.
398216 Usunięty wrote: ale szybko z tego się wycofałem - raz, że w czasie poświęconym na takie zabawy mógłbym zrobić 3- 4 inne sprzęty,
Ja mam odmienne podejście, jakość ponad ilość, nie wyliczam który sprzęt opłaca się przyjąć...
398216 Usunięty wrote: Miałem więc wybór - usiłować reanimować trupa, czy wstawić nowy laser i zapomnieć o problemie?
Jak kolega wspomniał na początku swojego postu, ja zajmuję się głównie sprzętem vintage kosztującym nawet obecnie grube pieniądze, laserów dostępnych nie ma, więc przez lata trzeba było nauczyć się naprawiać to czego nie można kupić nowego
398216 Usunięty wrote: Przypomnę, ze każdy serwis pracujący oficjalnie jest zobowiązany do udzielania rękojmi
A ten fragment to nie wiem po co kolega napisał? na swoje usługi wystawiam faktury, gwarancję, jest protokół przyjęcia i odbioru sprzętu z kompletem pomiarów, jest dokumentacja zdjęciowa z procesu naprawy i bardzo często również film
398216 Usunięty wrote: na te lata i te setki naprawionych sprzętów tylko dwa razy miałem reklamacje - co jak na taki przerób było ułamkiem procenta. To chyba o czymś świadczy.
Ja też nie mam
398216 Usunięty wrote: Bawić się w regulacje, ustawianie itp. to ja mogę w zaciszu domowym jak nie ma nic innego do roboty i mogę zaryzykować takie zabawy na własnym sprzęcie
Jak ktoś wie co robi to ryzyko jest minimalne