Maszyna jak w temacie. Przebieg 129 tys. Po instalacji u klienta w ciągu miesiąca wyciągnęła niebieski deweloper. Uzupełniłem i przy okazji wymieniłem tez bęben na oryginalny moduł z przebiegiem ok 30 tys. żeby wyeliminować bęben jako przyczynę . Nasycenie idealne ok 7% i miesiąc spokoju . Po miesiącu to samo. Tym razem jednak podmieniona cała wywoływaczka na prawie nową , zainicjowana na oryginalnym czujniku TCR więc czujnik odpada , odczyty idealne i kiedy myślałem że problem się rozwiązał maszyna zaczęła przeginać z dobieraniem tonera. Odczyty szybują w kosmos w okolice 12% co powoduje wyrzucanie błędu wewnętrznego i blokadę urządzenia . Wyjałowienie powoduje że po spadku do 7% zaczyna rosnąć i znów szybuje do 12 a pewnie gdyby nie błąd wewnętrzny to jeszcze wyżej . Dewelopera nie wyciąga . Toner oryginał , taśma transferowa nowa , oryginalna , bęben już podmieniony więc to nie jego wina. Firmware zaktualizowany do najnowszego . Brak mi pomysłów dlaczego nie poprzestaje na 7% tylko z uporem maniaka podaje toner. Sprawdziłem też napęd tonera i podawania do wywoływaczki - działa idealnie . Macie jakieś pomysły ?
C.
C.