Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Analizator spalin testo 327-1 po dłuższym postoju cela o2 nie działa

Starterek85 18 Feb 2021 10:49 1077 7
    Starterek85
    Level 15  
    Witam,mam analizator spalin 327-1.
    Cela o2 i Co wymieniona w 2016 roku wraz z kalibracją w serwisie testo.
    Po 6 miesięcznej przerwie włączam analizator a tu zonk.
    Komunikat że do wymiany cela o2.
    Przyjrzałem się dobrze tej celi,posiada ślady takie,jakby coś z niej wyciekało.

Czy cele pomiarowe ulegają "samozniszczeniu",poprzez działanie czasu?
    Czy warto kupić celę"na zapas"?
    Gdzie najtaniej można kupić celę?
    Pozdrawiam.
    ls_77
    Level 36  
    U mnie przy regularnym używaniu cela O2 padła/zużyła się po ~5 latach. Wcześniej sygnalizowała słaby stan. Wymieniałem sam. Celę kupowałem bezpośrednio w Testo ~2lata temu
    bro2004
    Level 30  
    Cele sam kupisz w sklepie konrad. Około 400 zł. Moim zdaniem produkty są postarzane. 2-3 lata wytrzymuje cela tlenowa. Mocno eksploatowany analizator.
    Starterek85
    Level 15  
    Rozmawiałem z serwisantem.Powiedział że nowe cele są gorsze,testo stosuje mniejszą ilość elektrolitu....
    Stare cele wytrzymywały 3- 4 lata.
    Nowe 1.5 -2...
    Dlatego zastanawiam się czy nie warto w conradzie wykupić dodatkowej gwarancji.... Analizator spalin testo 327-1 po dłuższym postoju cela o2 nie działa
    ls_77
    Level 36  
    Ale co będziesz reklamował po tych standardowych 2 latach? Cela pracując normalnie się zużywa. Jeśli "padnie" lub się skończy jej "praca" pomiędzy 2. a 4. rokiem to co można reklamować? Reklamuje się tylko wady produkcenta.
    BrodowskiG
    Level 22  
    W MRU wytrzymują 2 lata, kupiłem 2 razy na aliexpress i sam przełożyłem, koszt około 300 zł.
    Starterek85
    Level 15  
    Czy do 327-1 także są dostępne na aliexpress?
    Patrzyłem ale nie widzę.

Ale co będziesz reklamował po tych standardowych 2 latach? Cela pracując normalnie się zużywa. Jeśli "padnie" lub się skończy jej "praca" pomiędzy 2. a 4. rokiem to co można reklamować? Reklamuje się tylko wady produkcenta.

Nigdzie nie widzę w instrukcji 327-1 ażeby cela posiadała cechy zużywające się bądż starzejące.
    Prawda,gwarancja na cele to 2 lata od testo.
    Chyba Conrad nie robił by z klientów baranów?
    Starterek85
    Level 15  
    Jak wpisać paliwa do 327-1 ?