Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

pioneer deh-4700mpb słaby tylny kanał

20 Paź 2005 01:46 1080 3
  • Poziom 2  
    Witam
    Mam pionieera 4700 - podlaczony kostka(kupiona specjalnie do matiza) Tylny kanal prawie wcale nie gra i jeszcze buczy.
    Cala instalacja jest fabryczna tak jak przednie glosniki ktore graja bez zarzutu. Przepialem glosniki z tylu bezposrednio do kostki z radia innym lepszym kablem i dalej tylko cicho graly choc nie buczaly. Na ustawieniu balansu 13tyl przednie glosniki graly juz znacznie glosniej od tylnych.
    Glosnik tylny to jakis 4om 80Wat. Radio ma 4x50.
    Nie jest podpiety kabel bialo-niebieski a radio przy wlaczaniu daje cichy sygnal. I jeszcze jedno próbowalem tez z tylu podlaczac inne glosniki i nic z tego - wszystkie na wiezy w domu dzialaja jak trzeba.
    Czy moglo sie zdarzyc spalenie tylnego wzmocnienia jesli bezpiecznik jest dobry? Moze jakies inne wyjasnienie.
  • Spec od TV
    może wyłącz FIE w radiu?
  • Poziom 2  
    Nie fie napewno nie bo to sie dzieje przy wylaczonym fie. Jak je wlacze nawet na najmniejsza wartosc to tylne glosniki juz wcale nie graja.
    Moze chodzi o to ze jesli tylne glosniki maja mniej mocy niz przednie to zawsze beda graly ciszej i wtedy problem dotyczy tylko glosnikow?
  • Poziom 17  
    Ten głos odłącz z przednich dobrze grających głośników i podłącz do tylnych jak będą grały to masz uszkodzony koniec mocy w radiu lub przedwzmacniacz przed końcówką mocy .
    Tak się zdarza że w koncówce mocy czasem jeden a czasem dwa kanały żle chodzą i trzeba ją wymienic .