Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    Jamal20
    Level 17  
    Pytanie dotyczy obrotomierza i jego podłączenia. zamierzam kupic obrotomierz elektorniczny lub analogowy ( który lepszy i który polecacie) nie wiem jak go podłączyc. Oczywiście chodzi o Cieniasa 900. Bardzo prosz eo porady. Jesli bedziecie potrzebowali jakis szczegółów toi piszcie . ( nie wime jeszcze jaki obr kupie)
    Roli
    Level 26  
    Najczytelniejszym bedzie obrotek analogowy (wskazówkowy) ponieważ intuicyjnie kątem oka zauważysz jaką prędkość obrotową ma Twój silnik, natomiast gdy wybierzesz cyfrowy bedziesz musiał sie chwilke przypatrzeć a na dodatek w cyfrowym wskazania non stop sie zmieniają i odczyt nie bedzie tak szybki jak w analogu. Z obrotka wychodzą cztery kabelki:
    - masa
    - impulsy
    - (+) po zapłonie
    - podświetlanie (+)
    Podłączenie jest naprawde proste :)
    dziqus
    Level 18  
    czemu nie zalozysz zegarow od sportinga, z obrotomierzem?
    Roli
    Level 26  
    Bo obrotek z shiftlightem ładnie wygląda :D. Ten jest ładny, szkoda tylko że w chromie.
    draco40
    Level 12  
    Roli wrote:
    Bo obrotek z shiftlightem ładnie wygląda :D. Ten jest ładny, szkoda tylko że w chromie.

witam...a ze tak zapytam gdzie go chcesz umiescic bo tez powoli mysle o takim nabytku...
    www.centomania.pl forum cc/sc zapraszam
    Jamal20
    Level 17  
    Roli wrote:

NO dokładnie. Taki wolnostojacy inaczejs ie prezentuje na desce. Ten co pokazałes jest naprawde super gdyby tylko spasował do wnętrza. Chom odpada.
    Aha i jeszcze jedno , Dla kogos kto umie wkręcic zarówke podłązenie jakis (+) i (-) nie jest takei łatwe. Wiec nie obraźcie sie ale powiedzcie jak to zrobic i do czego to podpiąc.
    Charly
    Level 19  
    IMHO, trzeba się podłączyć do modułu sterującego, ja to kiedyś zakładałem, a mianowicie deskę z CC Sporting do CC 900. Jakbyś chciał jakieś szczegóły(schemat) to pisz na czarnikm(_at_)wp.pl
    Pozdrawiam !