1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? 3m
2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? Lekko bokiem
3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? Panasonic 42 cale ok 8 lat.
4. Jaką markę preferujesz? Dowolna, lekka preferencja na ambilight
5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 65 cali
6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? Playstation, evobox, amplituner yamahy
7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Netflix, youtube, sport, czasem programy informacyjne
8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? Playstation 5
9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? tak
10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? 50/50, słoneczny salon
11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? około 5 600 PLN
Zrobiłem mały przegląd, wiem, że fajne są SONY KD-65XF9005, KD-65XH9096, Samsung QE65Q80TAT, LG 65NANO913NA. Faworytem wydaje się być Sony, czy jest jakiś Philips o parametrach podobnych do powyższych? Nie ukrywam, że Ambilight to fajny bajer, znalazłem np. Philips 65PUS9435. Czy jakością obrazu, łatwością obsługi i niezawodnością dorównuje np. temu Sony czy też nie warto dopłacać bo poza kolorowymi lampkami niewiele oferuje? Z marką Philips mam nieciekawe doświadczenia, głównie ze względu na AGD, ale ambilight robi wrażenie.
2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? Lekko bokiem
3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? Panasonic 42 cale ok 8 lat.
4. Jaką markę preferujesz? Dowolna, lekka preferencja na ambilight
5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 65 cali
6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? Playstation, evobox, amplituner yamahy
7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Netflix, youtube, sport, czasem programy informacyjne
8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? Playstation 5
9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? tak
10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? 50/50, słoneczny salon
11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? około 5 600 PLN
Zrobiłem mały przegląd, wiem, że fajne są SONY KD-65XF9005, KD-65XH9096, Samsung QE65Q80TAT, LG 65NANO913NA. Faworytem wydaje się być Sony, czy jest jakiś Philips o parametrach podobnych do powyższych? Nie ukrywam, że Ambilight to fajny bajer, znalazłem np. Philips 65PUS9435. Czy jakością obrazu, łatwością obsługi i niezawodnością dorównuje np. temu Sony czy też nie warto dopłacać bo poza kolorowymi lampkami niewiele oferuje? Z marką Philips mam nieciekawe doświadczenia, głównie ze względu na AGD, ale ambilight robi wrażenie.