Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 307 2002 1.6 Pb - Nie otwierające sie drzwi tylne.

RK1991 26 Feb 2021 17:23 1716 5
    RK1991
    Level 2  
    Witam.

Mam problem z otwarcie tylnych drzwi zarówno z zewnątrz jak i od środka. Wracając ze sklepu pasażer chcial otworzyc drzwi jeszcze przed otwarciem auta z kluczyka i pociągnął za klamkę. Efektem tego jest brak możliwości otworzenia i zamknięcia auta z kluczyka, jedynie z zamka drzwi kierowcy. Dodatkowo przy otwieraniu i zamykaniu drzwi z klamki kierowcy nie ma sygnału świetlnego z kierunkowskazów. Klamka tyvh drzwi nie wygląda na urwaną, pracuje normalnie tylko bez żadnego efektu.

Proszę o poradę i wskazówki gdyż nie mam pojęcia co może być przyczyną.
    Gregory 407
    Level 27  
    Jak pociągnął w tym samym czasie co ty otwarłeś to mogło się coś stać bo jak nie to to nie ma znaczenia zbieg okoliczności jeżeli z kluczyka centralny działa normalnie a z pilota nie to obstawiam problem z centalką choć sprawdz czy lampka się zaświeca po otwarciu tych drzwi i popatrz na blokady elektryczna i mechaniczna w drzwiach
    RK1991
    Level 2  
    Stan na dzień dzisiejszy, troszkę samo się odblokowało. Centralny działa normalnie, drzwi można otworzyć z zewnątrz klamką natomiast nie działa klamka wewnętrzna, tzn fizycznie pracuje ale nie da się nią otworzyć drzwi,nie czuć żadnego oporu przy jej ruszaniu, domyślam się, że jakiś problem mechaniczny tzn coś się urwało?

Pozdrawiam
    RK1991
    Level 2  
    Właśnie sprawdziłem blokadę z użyciem kluczyka i otworów na kluczyk umiejscowionych w drzwiach.

Domyślnie lewe i prawe tylne drzwi były były odblokowane. Zablokowałem je i fsktycznie lewe(sprawne) zostały zablokowane a klamka działała tak jak w prawych, z którymi jest problem. Po odblokowaniu jednak prawe drzwi nadal są niemożliwe do otworzenia od środka. Można je odblokować w inny sposób?