Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

iPhone 4S - brak rozpoczęcia ładowania po włożeniu kabla zasilającego

Buliwyf 04 Mar 2021 13:02 267 5
  • #1
    Buliwyf
    Level 11  
    Witajcie
    Być może temat poruszany był już wcześniej ale nic nie mogę znaleźć na temat tego staruszka. Po wymianie baterii, po jakimś czasie zaczęły się problemy z ładowaniem /ładowarka oryginalna, kabel niekoniecznie ;)/nie za każdym razem po włożeniu kabla rozpoczynało się zasilanie (trzeba było próbować kilka razy), problem się nasilał a obecnie rozpoczęcie ładowania graniczy z cudem. Włożyłem inną baterię i użyłem innej ładowarki i kabla, niestety bez zmian. Wywalił bym go na śmietnik ale może da się coś z nim jeszcze zrobić. Mogę zmierzyć napięcia na gnieździe baterii ale nie wiem na których pinach jakie powinno być (nie mam schematu).

    Z góry dzięki za pomoc
    M
    Kamery 3D Time of Flight - zastosowania w przemyśle. Darmowe szkolenie 16.12.2021r. g. 10.00 Zarejestruj się
  • #2
    tommi270
    Level 17  
    Mi to wygląda na uszkodzone gniazdo ładowania nadające się do wymiany.
  • #3
    Buliwyf
    Level 11  
    To nie gniazdo. Właśnie tak samo załatwiłem drugiego takiego samego. Problem dotyczy ładowarki.
    Jak to sprawdzić?
    Czy moduł ładowania w tym modelu jest wymienny?
  • #4
    tommi270
    Level 17  
    Skoro podłączałeś dwa różne kable i nie działa, to albo zaprzeczasz sam Sobie, albo ja czegoś tu nie rozumiem.
    W 4s można wymienić samo gniazdo jak i całe złącze zasilania wraz z taśmą.
  • #6
    Buliwyf
    Level 11  
    Nie dwa różne kable, tylko dwa różne iPhone'y. Niczego sam sobie nie zaprzeczam.
    Okazało się że padła ładowarka i zapewne gniazdo w jednym z iPhonów. Kiedy podłączałem wcześniej drugiego, objaw był podobny i to mnie zmyliło. Po wymianie ładowarki jeden się ładuje, drugi - nie, więc wymienię w nim gniazdo z taśmą i powinno zagadać.
    Dzięki za pomoc