Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dzik 2 - macham i macham i nie chce odpalić,

werewolf123 06 Mar 2021 11:25 714 6
    werewolf123
    Level 8  
    Witam serdecznie
    Może coś poradzicie, w czym może być problem, nie mogę odpalić traktorka. Jestem zielony w temacie mechaniki samochodowej więc wybaczcie niefachowe nazewnictwo i inne "wpadki".
    Jednak jak wlałem trochę paliwa po odkręceniu świecy to zapalił za 2 pociągnięciem, i potem zostawiłem go włączonego (tylko stał i trochę pogazowałem) jeszcze parę minut i nie gasł więc chyba paliwo dostaje...
    Zaobserwowałem, że:
    -Przy przekręceniu kranika paliwa trochę paliwa zostaje na palcach - potem nie widzę by było tego więcej, by kapało
    -Kranik/zaworek do spuszczenia nadmiary paliwa w przypadku zalania gaźnika(?) też nie grzeszy szczelnością
    czy to może wpływać na trudne odpalanie?

pozdrawiam
    LENIWIEC_PL
    Level 28  
    Witam.
    Szczelność układu paliwowego to podstawa do prawidłowego odpalenia. Jeśli zaciąga powietrze to nie odpali lub odpali z trudem.
    Megawe
    Level 34  
    właściciele dzików i silników do motorówki Wicher mieli potem prawą rękę 10 cm dłuższą.
    werewolf123
    Level 8  
    hehe możliwe z tą ręką :)
    czyli nic konkretnego ,
    teoretycznie kompresja jest dobra bo ładnie dmucha,
    po zalaniu raz i odpaleniu potem zapala dobrze, tylko tez 1 raz, ale chyba po prostu będę wymieniał to co wydaje się przepuszczać i zobaczymy czy będzie lepiej