cici wrote:siedzi sie wieczorem jak złodziej z latarką w płocie przy liczniku grzebie
Ja mam lepiej, bo licznik w moim wiatrołapie (wewnątrz). Nikt nie widzi, że zaglądam do niego.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therecici wrote:siedzi sie wieczorem jak złodziej z latarką w płocie przy liczniku grzebie
jarek12613 wrote:pytanie moje dotyczy uśrednionego napięcia na poszczególnych fazach
jarek12613 wrote:w Polsce falownik OFF przy 253Vczy też tuż po przekroczeniu tego napięcia.
Karwos00 wrote:Panowie, czy w tym liczniku Czyli gama 350 można odczytać ilość kWh oddanych do sieci każdego dnia.
Karwos00 wrote:ona świeci jakby jeszcze przed bilansowaniem ?
Karwos00 wrote:To w takim razie co pokazuje pozycja 2.8.0?
DiZMar wrote:Karwos00 wrote:To w takim razie co pokazuje pozycja 2.8.0?
Ta pozycja 2.8.0 pokazuje ilość energii oddanej do sieci od początku (od zainstalowania licznika). Bilansowanie nie ma wpływu na to wskazanie. U mnie jest to już za prawie 2 lata (w sumie). Podobnie pozycja 1.8.0 to ilość energii pobranej z sieci od początku i też nie uwzględnia bilansowania.
tzakrzewski8 wrote:Mam pytanie dotyczace pobieranej w danej chwili energii.
tzakrzewski8 wrote:w danej chwili energii.
tzakrzewski8 wrote:Czy to chodzi o pozycje z fazami np. 71.7.0 Prąd chwilowy, faza L3?
tzakrzewski8 wrote:Czy chodzi o ten kod 11.7.0 - prąd chwilowy?
tzakrzewski8 wrote:czyli o zupełnie inny parametr. Zdecyduj się. Jeżeli chodzi Ci o prąd chwilowy, to tak. Jeżeli o energię chwilową, czyli jak napisałem wcześniej właściwie moc chwilową, to 16.7.0 Moc P, wartość chwilowa.Mam pytanie dotyczące pobieranej w danej chwili energii