Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Kolumna aktywna BEHRINGER DR110DSP - opinie

stasiek435 13 Mar 2021 14:40 912 6
    stasiek435
    Level 9  
    Witam zastanawiam się nad kupnem kolumny aktywnej BEHRINGER DR110DSP. Kolumna będzie używana jako nagłośnienie keyboarda i wokalu. Sprzęt potrzebny do obsługi mini imprez. Proszę o opinie.
    Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia za pomocą jakich kabli i jakich gniazd w kolumnie podłączyć ją do miksera Novox M4 mkii.
    DjMapet
    Level 43  
    @KOXsu bez przesady.

@stasiek435 z kolumny z 10" midbasem praktycznie nie będzie basu i proponował bym kupić taka z przynajmniej 12" midbasem.

Ile masz kasy na kolumnę? Czemu tylko jedną? Jaki charakter mają mieć te mini imprezki?

Pozdrawiam.
    stasiek435
    Level 9  
    Budżet to ok. max. 800-900zł. Względem budżetu jakim dysponuje nie oczekuje cudów. Tylko, żeby to grało możliwie jak najlepiej. A co do imprezek to bardziej plener (np. grill) albo średniej wielkości pomieszczenia (mniejsze grono osób). A dlaczego jedna kolumna - to ze względu na budżet uznałem, że lepiej kupić jedną i mocniejszą. Poza tym w moim przypadku jedna kolumna będzie praktyczniejszym rozwiązaniem.

A może taka kolumna by się nadawała?
    https://allegro.pl/oferta/glosnik-aktywny-naglosnienie-wesele-15-bt-1000w-9684586287
    Czytałem, że ta firma "bardzo lubi" zawyżać parametry w swoich produktach? Czy z takiej kolumny da się wyciągnąć realnie jakieś 300W?
    398216 Usunięty
    Level 43  
    stasiek435 wrote:
    A może taka kolumna by się nadawała?
    Do grilla ostatecznie może być. Jednak na imprezy (zwłaszcza zamknięte - mające charakter "potańcowy") nie. Poza tym pod ten chiński wynalazek nie podłączysz drugiej kolumny - w każdym razie biernej.
    Musiałbyś mieć aktywną - a dwie kolumny różne (bo nie sądzę by ktokolwiek z głową na karku nabrałby się na to cudo) to nie najlepszy pomysł na nagłośnienie.
    stasiek435 wrote:
    Czy z takiej kolumny da się wyciągnąć realnie jakieś 300W?
    A jaki jest podany prąd pobierany z sieci? Ułamek ampera...
  • Helpful post
    DjMapet
    Level 43  
    Vonyx to Skytec, więc szału (i mocy) nie ma.
    To już lepiej coś z Behringera np Eurolive B212D.
    Ew poszukaj czegoś z drugiej ręki, niekiedy się trafiają niezła sprzęty, w dobrej kasie.

Pozdrawiam.
    stasiek435
    Level 9  
    Kupiłem Behringera jestem jak na razie zadowolony