Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Szukam oprogramowania do Grundiga 46 VLE 6239 BM

evil696 13 Mar 2021 19:03 531 3
    evil696
    Level 15  
    Marka: Grundig
    Model: 46 VLE 6239 BM
    Chassis (płyta lub główne podzespoły): VPZ190R-6 V-0
    Matryca/Panel (jeśli występuje):
    Inne (uwagi):
    Poszukuję oprogramowania do aktualizacji przez pendrive do powyższego telewizora, na chwilę obecną mam taki objaw, że podczas próby włączenia zaczyna migać niebieska dioda, następnie na chwilę pojawia się logo GRUNDIG, po chwili ekran gaśnie a telewizor przestaje reagować zarówno na przyciski jak i pilot. Zakładam, że uszkodzeniu uległo oprogramowanie telewizora które można zaktualizować, niestety nie jestem w stanie nic znaleźć do tego telewizora. Będę wdzięczny za pomoc.

Dodano po 2 [godziny] 21 [minuty]:

Chassis TF.
    evil696
    Level 15  
    Witam po dłuższej nie obecności wróciłem do próby naprawy telewizora Grundig, walczyłem z nim około tygodnia i skończyły mi się pomysły. Telewizor udało się zaktualizować po koło 40 - 50 próbach. Zazwyczaj próba aktualizacji kończyła się mignięciem ekranu i zawieszeniem się telewizora, raz udało mi się uruchomić aktualizację oprogramowania, po restarcie telewizor się uruchomił jednak po wyłączeniu z prądu sytuacja wróciła czyli dalej nie dało się go uruchomić. Może ktoś poratowałby dobrą radą co jeszcze można zrobić po za kupnem płyty głównej.