logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Myjka Black&Decker PW1700SPM cały czas pracuje, słabe ciśnienie

Tomaszek_29 14 Mar 2021 10:30 3483 2
REKLAMA
  • #1 19316994
    Tomaszek_29
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Dzień dobry,

pacjent B&D PW1700SPM. Objawy: po włączeniu silnik cały czas pracuje, tak jakby pompa nie nabijała ciśnienia do odpowiedniego poziomu.
    Po naciśnięciu spustu lancy, silnik nadal pracuje, woda leci ale pod słabym ciśnieniem...

Myjkę rozebrałem, podejrzewałem pękniętą głowicę pompy, ale nie... po zdjęciu głowicy zobaczyłem, że jedna sprężynka (zaworku?) na wyjściu jest pęknięta.
    No i teraz pytanie - czy to może dawać takie objawy?
    Pod jaką nazwą poszukiwać tej części?

Poniżej załączam zdjęcie (zapożyczone z internetu) na którym zaznaczyłem część o którą mi chodzi oraz miejsce w które wchodzi.
    Będę wdzięczny za opinie. Myjka już ma 8 - 10 lat, pare napraw ma już za sobą (np wyłącznik ciśnieniowy)... może uda się ją jeszcze raz z Wami reanimować zanim całkiem wyzionie ducha.
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Myjka Black&Decker PW1700SPM cały czas pracuje, słabe ciśnienie
  • REKLAMA
  • #2 19430268
    matiim
    Poziom 1  
    Witam! Czy udało się Panu zlokalizować ten element ponieważ mam identyczny problem
  • #3 19430441
    Tomaszek_29
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    matiim napisał:
    Witam! Czy udało się Panu zlokalizować ten element ponieważ mam identyczny problem

Z tego co udało mi się dowiedzieć to część nie występuje w serwisie do zakupu "oddzielnie" - tylko w zestawie z pompą.
    Kupiłem zatem nowy komplet dla tej "pierdółki".
REKLAMA