Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmywarka Indesit DIFP 28T9 A EU - nie kończy cyklu zmywania

pawel94t 14 Mar 2021 15:49 1665 1
    pawel94t
    Level 9  
    Witam.
    Posiadam zmywarkę Indesit DIFP 28T9 A EU od 2016 roku. Działała bez zarzutu do jesieni ostatniego roku, kiedy to zaczęły się problemy. Zmywarka uruchamia się normalnie. Po wybraniu programu zaczyna myć naczynia. Na niedługi czas przed zakończeniem cyklu zaczyna migać szybko światełko przy wyborze programu, a na wyświetlaczu jest liczba 15. Słychać też dźwięk chyba pompy próbującej wypompować wodę ze zmywarki chociaż wody już w niej nie ma. Nie jestem pewien czy to dźwięk pompy bo się nie znam na tym. Tak mi się po prostu wydaje. Naczynia są czyste i wystarczy po prostu wyłączyć zmywarkę. Na początku problemów z końcem cyklu było inaczej. Zmywarka nie kończyła cyklu na najczęściej używanym programie tj. program 4. Działo się to samo z tym, że migającej diodzie towarzyszyła cyfra 2 na wyświetlaczu. Myślałem że może programator się psuje. Problem się "rozwiązał" nie używaniem programu 4. Obecnie jest tak jak pisałem wyżej: migające światełko, liczba 15 i dźwięk jakby wypompowywania wody. Niezależnie od programu. Raz na kilkanaście cykli zmywarka kończy mycie naczyń tak jak powinna. 15 i 2 to jak się domyślam błędy? Szukałem na internecie jakiegoś opisu błędów w zmywarkach Indesit jednak nic nie znalazłem. Proszę o podanie przyczyny problemu. Zastanawiam się, czy naprawa w ogóle będzie opłacalna.
    mrice
    Moderator of Home appliances
    Pierdylion razy problem już na forum opisywany, wystarczy odrobinę poszukać.
    Szukaj po zmywarkach Indesit, Ariston, Whirlpool - błąd 15, znajdziesz lektury na dwa popołudnia.