Witam serdecznie, nie do końca rozumiem działanie tego sterownika - Link zgodnie z instrukcją - ustawiam 6 cykli na godzinę i minimalny czas załączania 1 min , temperatura w pomieszczeniu na 21 stopni - i ja to tak rozumie, że po osiągnieciu 21 stopni termostat nie powinien pracować w ustawionych cyklach, a jednak pracuje puszczając sygnał w 6 cyklach na 1 minutę - to tak ma być? po co mu to? Nie ma nic na ten temat w instrukcji - czy ktoś ma wiedzę jak to powinno być? Czy faktycznie cały czas pracuje w 6 ustawionych cyklach bez względu na temperaturę puszczając sygnał na minimum jedną minutę (z długością sygnału zależną od szybkości schładzania pomieszczenia gdzie minimalny czas to 1 min)? Czy to inna logiczna funkcja mu podpowiada jak utrzymywać temperaturę puszczając sygnał nawet ponad założoną temperaturę? Jest to w pewnym stopniu dobre w przypadku ogrzewania kotłem z podajnikiem na ekogroszek i ogrzewaniem podłogowym, gdyż co pewien czas przepycha wodę i trzyma jej temperaturę nieco wyżej, aby nie wychładzać pieca zbytnio po dłuższym przestoju, ale z drugiej strony nie wiem czy nie przekłada się to negatywnie na ilość opału. Na piecu utrzymuję 60 stopni, temperatura priorytet to tempertura na zasobniku wody ciepłej 55 st .natomiast termostat odcina działanie pompy obiegowej na podłogówkę. Mam drugi zwykły termostat do wykorzystania bimetalowy Roth RSF 20.T/1 i nie wiem czy zamienić czy zostawić ten (obawiam się że ten zwykły będzie przegrzewał pomieszczenia z uwagi na bezwładność podłogówki działając ciągle do osiągnięcia ustawionej temperatury) Ten honeywell nie jest dedykowany do mojego ogrzewania - to wyczytałem - ale był pod ręką i w zasadzie się sprawdza... proszę o informację i poradę w temacie. Nie mam możliwości sterowania zaworem trójdrożnym (sterowanie mechaniczne) bez termostatu w pomieszczeniach jest zbyt gorąco pomimo ustawienia tem wody na minimum na zaworze lub za zimno przy skokach temperatury (musiałbym co chwila to przestawiać).