Witam posiadam siemensa cxv70 od konca sierpnia tego roku, zostal zakupiony w salonie owczesnej idei, jednak od poczatku sprawial problemy w uzytkowniu, standard tego modelu, ten post nie dotyczy ogolnie problemow z siemensem tylko problemow z serwisem, po oddaniu go drugi raz do serwisu oddano mi go kompletnie nie wlaczajacego sie i z ekspertyza, zdjeciem ze jest zgnieciona plyta glowna, telefon oczywiscie sie juz nie wlaczal a przy oddawaniu do serwisu wlaczal co potwierdza pracowanica salonu aktualnej sieci orange, ktora przyjmowala zgloszenie, a cfele z ccs'u wbili w karte gwarancyjna ze telefon jest uszkodzony mechacnicznie i nie da sie naprawic chyba ze za oplata 900zł(koszt nowej plyty glownej), przyczepili sie prawdopodobnie do szybki panela ktora byla juz przy oddawaniu za pierwszym razem peknieta, jednak nie mialo to wplywu na funkcjonowanie aparatu, telefon wtedy dzialal(potwierdza pracownica orange)poniewaz jestem zdenerwowany do kogo moge sie odwolac z ta sprawa? nikt nie moze mi pomoc bo kazdy odsyla mnie z miejsca na miejsce i kaze dzwonic tam i tam, aha serwisant z 4cv w elblagu powiedzial ze telefon u nich sie jeszcze wlaczal, a jak go wyslali to juz sie nie wlaczal, ale nie mogl tego napisac bo jak juz pozniej stwierdzil nie pamieta co sie dzialo z tym telefonem i ze przyjmuja 50 telefonow dziennie, i pozegnal mnie smiechem i slowami wesolych swiat, zapijajac dalej szampana z pracownikami 4cv, co robic? pozdrawiam i prosze o pomoc