sunrise84 wrote:Podałem Ci powyżej linka do 485 Yamahy.
Ale to jest amp za 2000pln

Trochę profanacja do frontów za ponad 4000 i centra za nie całe 4000.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theresunrise84 wrote:Twój budżet, twój portfel.
Wszystko zagra poprawnie. To tylko subwoofer.
Borutka wrote:485 jest wzmacniaczem klasy D, co przy tej cenie nie wróży nic dobrego.
sunrise84 wrote:Borutka wrote:485 jest wzmacniaczem klasy D, co przy tej cenie nie wróży nic dobrego.
"Wewnątrz widać klasyczną architekturę, typową dla budżetowych konstrukcji marki Yamaha. Tradycyjnie już zastosowano wydajny transformator liniowy, charakteryzujący się mocą wystarczającą, aby nawet w najbardziej wymagających chwilach dostarczyć do stopni końcowych maksymalne dawki prądu. Oczywiście nie zabrakło markowych, wysokiej jakości kondensatorów elektrolitycznych magazynujących prąd – są to znane i cenione jednostki wyprodukowane przez Nichicona, wsparte przez wydajny prądowo zintegrowany mostek prostowniczy. Tranzystory mocy dla każdego z kanałów obsługiwane są przez jednostki marki Toshiba, przytwierdzone do wspólnego aluminiowego radiatora. Płytka drukowana z obwodami wideo została oczywiście odseparowana od reszty elektroniki operującej głównie na sygnale audio."
Albo ja źle czytam albo koledze się pomyliły tematy?
sunrise84 wrote:Zwłaszcza jak ma tranzystory mocy na płytce drukowanej.
Borutka wrote:Na zdjęciu kolegi raczej nie widać pięciu analogowych końcówek. Ale nie jest to chyba bardzo istotny dylemat.
PuntoManiak wrote:ale zastanawiam się czy taki tunel to dobry pomysł
sunrise84 wrote:
Nie chce mi się rozkręcać RX-V385 aby porobić zdjęć wnętrz tych amplitunerów.
PuntoManiak wrote:
Tomek_Krecik wrote:Później ustawiamy fronty , mogą być blisko TV (jeśli dużo ")
sunrise84 wrote:Tomek_Krecik wrote:Później ustawiamy fronty , mogą być blisko TV (jeśli dużo ")
No właśnie w tym temacie miałem pisać do Autora tego tematu.
Problem jest że musi ustawić te kolumny na szafce RTV, więc będzie wąska scena stereo.
No ale jak widać nie da się szerzej a szkoda.
Kupi kolumny za 6000zł i nie wykorzysta ich potencjału.
To samo z drogim amplitunerem czy wzmacniaczem.
Wszystko to będzie się ściskało na szerokości 2m.
Tomek_Krecik wrote:i kolumny blisko TV
sunrise84 wrote:Tomek_Krecik wrote:i kolumny blisko TV
I nadal masz wąską scenę stereo.
sunrise84 wrote:Nie w przypadku stereo.
Na tym zdjęciu miałem to tak poustawiane bo nie byłem u siebie i miałem tylko taki kawałek wolnego pokoju(praca jako opiekun).