https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3787983-30.html
Dziękując Koledze Autorowi za gościnność, spróbuję przenieść dalszą dyskusję do swojego tematu.
Autor jest już "bankrutem"
- wydał wszystkie zielone dla stałych uczestników dyskusji, a ja zaczynam z pełnym portfelem.
Mam jeszcze kilka pytań.
STB " awaryjny" od przegrzania jest czujnikiem rozwiernym , czyli można podłączyć szeregowo drugi o niższej temperaturze (@złotaronczka).
Chyba nie powinno być problemu z podmienieniem (zamontowaniem) w kotle innego.
Niestety nie potrafiłem znaleźć jak wygląda - dostępny zapewne tylko w serwisach.
Kocioł nie ma wewnętrznej pompy obiegowej?
Korzysta z zewnętrznej?
Czy jeśli pompka nie będzie zasilana z kotła pojawi się błąd i trzeba będzie podać "oszukańcze" obciążenie?
Myślę o stałym załączeniu pompy (po za piecem) i odłączeniu zasilania kotła zewnętrznym STB przy przegrzaniu, że by nie ingerować w układ kotła.
Pozdrawiam.
Dziękując Koledze Autorowi za gościnność, spróbuję przenieść dalszą dyskusję do swojego tematu.
Autor jest już "bankrutem"

Mam jeszcze kilka pytań.
STB " awaryjny" od przegrzania jest czujnikiem rozwiernym , czyli można podłączyć szeregowo drugi o niższej temperaturze (@złotaronczka).
Chyba nie powinno być problemu z podmienieniem (zamontowaniem) w kotle innego.
Niestety nie potrafiłem znaleźć jak wygląda - dostępny zapewne tylko w serwisach.
Kocioł nie ma wewnętrznej pompy obiegowej?
Korzysta z zewnętrznej?
Czy jeśli pompka nie będzie zasilana z kotła pojawi się błąd i trzeba będzie podać "oszukańcze" obciążenie?
Myślę o stałym załączeniu pompy (po za piecem) i odłączeniu zasilania kotła zewnętrznym STB przy przegrzaniu, że by nie ingerować w układ kotła.
Pozdrawiam.