Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zamel SRW 01 nie wchodzi w tryb konfiguracji

cezarnikus 25 Mar 2021 19:21 597 1
    cezarnikus
    Level 6  
    Witam Forumowiczów. Uzbrajam dom w sterowniki rolet Zamel SRW-01 .Po ściągnięciu aplikacji i zarejestrowaniu się na koncie Supla uruchomiłem jeden z 13 sterowników w swoim domu aby, w domu klienta wiedzieć z czym mam do czynienia. Po podłączeniu sterowników u klienta żaden nie chce wejść w tryb konfiguracji. Tak jak by coś je zakłócało. Dioda zamiast pulsować szybko zapala się na jakiś czas gaśnie mrugnie 3 razy zgaśnie iwp.Ponieważ nie mogę wejść w tryb konfiguracji to i nie mogę ich znaleźć w aplikacji. Czytałem że może tak się dziać kiedy zainstalowane są zasilacze impulsowe do oświetlenia Led.wyłączyłem wszystko zostawiając tylko zasilanie rolet przez chwilę jeden ze sterowników wszedł w tryb konfiguracji ale ponieważ wyłączyłem także ruter nie mogłem nic dalej zrobić .Zdemontowałem 4 sterowniki zabierając je do domu, podłączam i tryb konfiguracji od razu się zapala w każdym z nich.Jaka może być przyczyna? Co może je zakłócać?
    sosarek

Level 43  
    cezarnikus wrote:
    w swoim domu aby, w domu klienta wiedzieć z czym mam do czynienia. Po podłączeniu sterowników u klienta żaden nie chce wejść w tryb konfiguracji.

No tak - nie ogarniać tematu i dziwić się że nie działa w innej lokalizacji - co gorsza - brać za to pieniądze - jak na czymś się nie nie znasz dlaczego obiecujesz ludziom że to zrobisz i kasować za to ich chcesz?
    Nie ogarniam takiego podejścia, bo a nóż uda się wyrwać kilka stówek a "debile" na Forum pomogą za darmo...