Witam. Expres robi kawę, po zasypaniu kawa zmielona bez problemu (brak błędów). Natomiast mam problem z młynkiem, mieli tylko 2 sekundy - wyskakuje błąd drożności kanału dozownika. Wszystkie testy pokrętła ilości dozowania kawy przechodzi ok., w zasadzie wszystkie testy przechodzi. Kanał od młynka drożny. Chciałem zrobić reset do ustawień fabrycznych, ale metoda opisana tutaj ( https://klinikaekspresow.pl/jak-zresetowac-ekspres-delonghi-magnifica ) nie działa, nie wchodzi w tryb resetu. Może są jeszcze jakieś inne ustawienia przytrzymania przycisków aby wszedł w reset ustawień expresu do fabrycznych, może to coś pomoże? Najśmieszniejsze jest to, że bardzo mało używam młynka, bo robię kawę z kawy mielonej. Trochę mnie to wkurza :(
Dodano po 2 [godziny] 54 [minuty]:
Wydaje mi sie że nie jest to problem elektroniki ponieważ 1 lyzeczka mielonej + troche z mlynka i bledu nie wywala >Moze to byc problem źle "odczytuje" objętość kawy w zaparzaczu.Jak to naprawić?Czy w tym modelu twardy reset robi sie przytrzymując 2
przyciski power i mał filizanka +wlączenie zasilania?
Dodano po 2 [godziny] 54 [minuty]:
Wydaje mi sie że nie jest to problem elektroniki ponieważ 1 lyzeczka mielonej + troche z mlynka i bledu nie wywala >Moze to byc problem źle "odczytuje" objętość kawy w zaparzaczu.Jak to naprawić?Czy w tym modelu twardy reset robi sie przytrzymując 2
przyciski power i mał filizanka +wlączenie zasilania?