Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Huawei P Smart Z - Czy da się zdjąć FRP?

bpjl 30 Mar 2021 16:37 1212 9
    bpjl
    Level 12  
    Cześć,

Jak w temacie - mam telefon Huawei P Smart Z z blokadą FRP. Oczywiście kolega zanim mi go podsunął wykonał factory reset. Dopiero później dotarło do niego że nie pamięta danych do konta google w tym telefonie.

Pytanie - można jakoś to zrobić "chałupniczo" czy mam mu powiedzieć ze może mi ponownie zaoferować ten telefon jak przypomni sobie hasła albo zapłaci w serwisie za rozbrojenie tej blokady?
    bpjl
    Level 12  
    leonov wrote:

Oj, uwierz mi że nie jednej. I zawsze docierałem do ściany że czegoś nie ma albo telefon restartuje się inaczej niż w tych wszystkich tutorialach. Tak jakby tu była jakaś nowsza wersja oprogramowania gdzie pozamykali te wszystkie "furtki".

Pedros050 wrote:
    Próbuj tego sposobuLink

Ładnie i prosto to wygląda i owszem, u mnie też wchodzi w tryb awaryjny ale nie pokazuje pulpitu tylko upiera się przy weryfikacji konta.

Huawei P Smart Z - Czy da się zdjąć FRP?

Podejrzewam że to taki egzemplarz że nie obejdzie się bez jakiegoś "boxa" albo kompletnego przeflashowania oprogramowania (jeśli to pomoże).
    winmap
    Level 37  
    Próbowałeś wejść i zrobić backup? Tę metodę wszyscy polecają.
    bpjl
    Level 12  
    winmap wrote:
    Próbowałeś wejść i zrobić backup? Tę metodę wszyscy polecają.

Tak. Telefon nie restartuje się do menu "Emergency backup" tylko do zwykłego rozruchu gdzie prosi o weryfikację.

Moja sytuacja jest dokładnie taka jak tutaj - https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3783164.html
    marcin7904
    Level 27  
    Zrób tak. Najpierw wyjdź z tego Safe mode i zrób konfiguracje od nowa. Jak będziesz przy połączeniu z Wi-Fi to najlepiej zrób połączenie z innego telefonu i przejdź dalej do okna weryfikacji wtedy cofnij do okna połączenia Wi-Fi i teraz robisz tak że wyłączasz połączenie z internetem na fonie z którego udostępniasz i na telefonie który odblokowujesz szybko klikasz dalej tak jakbyś to robił normalnie do okna weryfikacji. Powinno przejść na okno weryfikacji z już podświetlonym napisem Pomiń i przechodzisz dalej tak jak to po weryfikacji się robi.

Dodano po 1 [minuty]:

Oczywiście jeśli to nie zadział to tylko zostaje opcja poprzez Box.
    bpjl
    Level 12  
    Wyżej opisany sposób dał postęp o tyle że pojawił się ekran akceptacji usług google a następnie ustawienie blokady ekranu (hasło albo odcisk palca).

Nie mogę nic ustawić bo pojawia się dymek że jeśli chcę kontynuować muszę odblokować telefon. Klikam więc "pomiń".

Kolejny ekran jest całkowicie biały z takim samym dymkiem przez chwilkę. I tak sobie stoi i nic nie robi (chyba).

winmap
    Level 37  
    Wychodzi Ci w recovery ? Trzeba wifi dobrze ustawić.. Ja oglądałem pełno poradników pół dnia nim samsunga odblokowałem. To nie taki hop siup. Jeżeli wszystko zawiedzie pozostaje serwis. Jeżeli w recovery wchodzi nie powinno się resetować samo. Obejrzyj dokładnie poradniki.
    bpjl
    Level 12  
    Telefon poleciał do życzliwego forumowicza który używając swoich znajomości rozwiązał mój problem (właściwie to kolegi). Z tego co wiem wymienili płytę główną bo na tej oryginalnej było coś w pamięci tak namieszane że nie było to do uratowania.

O szczegóły nie dopytuję - liczy się efekt.