Mam Focusa mk3 2004 i już przeszukałem całe auto w nadziei na znalezienie wyjścia AUX. Niestety nie ma ani w schowku pasażera a ni w podłokietniku. Wyjąłem więc radio i widzę, że mam zielone wejście 12pin. Z tego co widziałem na YT to ludzie tak podłączali adaptery.
Zadziała to u mnie?
Szybciej, taniej, i bez zbędnych kombinacji wyjdzie cię ten transmiter FM.
Łączysz się po BT z transmiterem FM i ustawiasz domyślnie 87.5FM w radiu i tyle.
Sam tego używam w aucie od 4 lat i działa wzorowo.
Zestaw głośnomówiący, pilot (nawet piosenki w Youtbue zmienia), EQ dwa wyjścia na ładowrki .
Poczytaj opis.
Transmiter FM GÖTZE & JENSEN Golden Line FT003
Jeszcze mam pytanie odnośnie kupna nowego radia. Głównie zależy mi na tym żeby podłączać telefon lub USB z własną muzyką.
Czy mogę do mojego MK3 kupić byle jakie radyjko i je podłączyć czy muszę kombinować z wtyczkami.
Tak na dobrą sprawę to nawet radio 1DIN mi pasuje bo to auto robocze i nie ma wyglądać a być użyteczne.
Zapewne będzie potrzebna przejściówka z fabryczne "fordowskiej" instalacji na kostkę ISO.
Jeżeli radio 1DIN ci pasuje to weź takie które jest nabajrdziej funkcjonalne dla Ciebie.
Wszystkie radia grają podobnie w "roboczych" autach.
Moce są również takie same, przeważnie 17-22W przy 14.4V Więc nie czytaj mocy z panela radia