Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sony 6000cd rds eon Mondeo mk3 - Podłączanie AUX

mesjasz19 31 Mar 2021 17:05 1752 7
    mesjasz19
    Level 11  
    Mam Focusa mk3 2004 i już przeszukałem całe auto w nadziei na znalezienie wyjścia AUX. Niestety nie ma ani w schowku pasażera a ni w podłokietniku. Wyjąłem więc radio i widzę, że mam zielone wejście 12pin. Z tego co widziałem na YT to ludzie tak podłączali adaptery.
    Zadziała to u mnie?
    Sony 6000cd rds eon Mondeo mk3 - Podłączanie AUX Sony 6000cd rds eon Mondeo mk3 - Podłączanie AUX
  • Helpful post
    sunrise84
    Level 42  
    mesjasz19 wrote:
    znalezienie wyjścia AUX

WEJŚĆIA AUX.

Opis aukcji czytałeś?

Dodano po 2 [minuty]:

https://www.ford.pl/content/dam/guxeu/pl/pl_p...kcie_obslugi_systemow_audio_nowsze_modele.pdf

Str. 39.

Dodano po 1 [minuty]:

Jak zawsze sprzedający wprowadzają ludzi w błąd.
    Sony 6000cd rds eon Mondeo mk3 - Podłączanie AUX

To zielone gniazdo to wejście na zmieniarkę.

Podaj link do tej oferty na której widać ten kabel 3.5mm z wtyczką.
    mesjasz19
    Level 11  
    Na samym końcu napisali, że jednak z moim nie zadziała. Dzięki za zwrócenie uwagi. Czyli do mojego się nie da nic podłączyć poza lutowaniem?
  • Helpful post
    sunrise84
    Level 42  
    Szybciej, taniej, i bez zbędnych kombinacji wyjdzie cię ten transmiter FM.
    Łączysz się po BT z transmiterem FM i ustawiasz domyślnie 87.5FM w radiu i tyle.
    Sam tego używam w aucie od 4 lat i działa wzorowo.
    Zestaw głośnomówiący, pilot (nawet piosenki w Youtbue zmienia), EQ dwa wyjścia na ładowrki .
    Poczytaj opis.
    Transmiter FM GÖTZE & JENSEN Golden Line FT003

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/c...-24v-2xusb-sd-golden-line-czarny-gotze-jensen
    mesjasz19
    Level 11  
    Jeszcze mam pytanie odnośnie kupna nowego radia. Głównie zależy mi na tym żeby podłączać telefon lub USB z własną muzyką.
    Czy mogę do mojego MK3 kupić byle jakie radyjko i je podłączyć czy muszę kombinować z wtyczkami.
    Tak na dobrą sprawę to nawet radio 1DIN mi pasuje bo to auto robocze i nie ma wyglądać a być użyteczne.
  • Helpful post
    sunrise84
    Level 42  
    Zapewne będzie potrzebna przejściówka z fabryczne "fordowskiej" instalacji na kostkę ISO.
    Jeżeli radio 1DIN ci pasuje to weź takie które jest nabajrdziej funkcjonalne dla Ciebie.
    Wszystkie radia grają podobnie w "roboczych" autach.
    Moce są również takie same, przeważnie 17-22W przy 14.4V :P
    Więc nie czytaj mocy z panela radia :D
    mesjasz19
    Level 11  
    Super.
    Dzięki za pomoc.
    mesjasz19
    Level 11  
    Może komus pomoże.
    Zrobilem wg tego poradnika i wszystko działa. Nagrałem silent CD i mam audio z telefonu po kablu bez najmniejszych zacięć.