Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Razor hulajnoga elektryczna - Hulajnoga jeździ 5 minut i pada

szczupak_04 03 Apr 2021 13:42 2769 10
    szczupak_04
    Level 2  
    Mam problem z hulajnogą elektryczną razor e100. Kupiona jako używka niedawno. Ładuje się około 30 minut i ładowarka świeci że naładowana, następnie mocny start ale 5 minut jeżdżenia i koniec. Ale za pierwszym razem po kupnie udało się przejechać 1 okrążenie wokół domu, za drugim naładowaniem już 2 okrążenia, potem po kilku następnych doszło do 3,5 okrążeń i na tym koniec. Zawsze po naładowaniu jedzie 3,5 okrążenia. Winny aku czy coś innego?
    szczupak_04
    Level 2  
    Eh hulajnoga kosztowała 170 a nowy aku 300, czyli jedyne wyjście kupić nowy akumulator?
    kamel2
    Level 20  
    Albo ten zregenerować sprawdzić stan ogniw i powymieniać uszkodzone ogniwa możliwe że ogniwa są w różnym stopniu rozładowane. Koszt może być mniejszy zależy ile ogniw jakiej firmy , jaka pojemność i prąd rozładowania.
  • Helpful post
    wojtas333
    Level 16  
    Witam
    Ciężko tak odpowiedzieć na odległość. Warto sprawdzić napięcie ładowania, prąd ładowania. Jeśli masz wiedze możesz też sprawdzić baterię. Nie musisz kupować nowej baterii, która jak sugerujesz kosztuje 300 można zregenerować, czyli wymienić ogniwa w twojej wyjdzie taniej.
    Wareq82
    Level 4  
    Witam,

Hulajnoga z napędem łańcuchowym czy silnik wbudowany w koło?
    Podejrzewam to pierwsze, więc akumulatory ołowiowo-kwasowe 12V. Regeneracja chyba nie wchodzi w grę, ale za to wymiana nie powinna kosztować 300 zł. Poszukaj innych, nie dedykowanych do tej hulajnogi, o takich samych wymiarach i parametrach.
    szczupak_04
    Level 2  
    Z napędem łańcuchowym, to idę szukać podobnych akumulatorów :)
    slawko_k
    Level 34  
    Razer ma żele.
    Akumulatory w kubeł.
    Przerobiłem kilka na litowo-jonowe, do tego lepszy regulator, a może i lepszy silnik i śmigasz z bananem na twarzy.
    Woojek Sadysta
    Level 1  
    Cześć,
    Chciałoby Ci się podać instruktaż takiej przeróbki?
    Dałbym drugie życie hulajce Syna 😉
    wojtas333
    Level 16  
    Ja bym pozostał przy żelowych tylko dobry firmowych.