Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Roleta elektryczna a łącznik z podtrzymaniem / 3 pozycyjny

xxadi 08 Apr 2021 17:22 438 3
    xxadi
    Level 2  
    Cześć,

Czy łącznik żaluzjowy z podtrzymaniem można podłączyć do każdej rolety elektrycznej ? Na pewno nie mam żadnego systemu przeciwprzeciążeniowego natomiast producent pisze, ze roleta musi mieć krańcówki ? Jest to w ogóle możliwe żeby roleta elektryczna ich nie miała? Nie chciałbym podłączyć takiego łącznika i zepsuć silnika rolet po zostawieniu przycisku np. w położeniu do opuszczenia rolety.
    Niestety nie mam możliwości zajrzeć do silnika rolety żeby coś więcej powiedzieć. Obecnie mam łączniki, które trzeba trzymać i jest to mega upierdliwe a sterowniki typu zamel supla wifi to zbyt duży koszt na taka ilość okien.

Dzięki za pomoc
    spinacz
    Level 41  
    No to może nie kombinować tylko założyć sterownik rolety F&F np STR-3P koszt 70zł
    tyqva
    Level 31  
    xxadi wrote:
    Cześć,

Czy łącznik żaluzjowy z podtrzymaniem można podłączyć do każdej rolety elektrycznej ? Na pewno nie mam żadnego systemu przeciwprzeciążeniowego natomiast producent pisze, ze roleta musi mieć krańcówki ? Jest to w ogóle możliwe żeby roleta elektryczna ich nie miała? Nie chciałbym podłączyć takiego łącznika i zepsuć silnika rolet po zostawieniu przycisku np. w położeniu do opuszczenia rolety.
    Niestety nie mam możliwości zajrzeć do silnika rolety żeby coś więcej powiedzieć. Obecnie mam łączniki, które trzeba trzymać i jest to mega upierdliwe a sterowniki typu zamel supla wifi to zbyt duży koszt na taka ilość okien.

Dzięki za pomoc

Musisz dać szansę odpowiadającym.
    Podaj dane rolet i łączników - producent, typ, schemat podłączeń.
    xxadi
    Level 2  
    Witam,

Dzięki za zainteresowanie. Niestety dom kupiony z rynku wtórnego brak wiedzy na temat modelu i producenta rolet. Jedyna podpowiedz to informacja na jednej z kaset „roleta elektryczna wymaga ustawienia pozycji krańcowych” wiec zakładam, ze krańcówki są i można łącznik jak z linka niżej podpiąć ? Są jakieś zagrożenia ? Zdaje sobie sprawę, ze informacji praktycznie brak ale może dacie radę pomoc.

https://www.tim.pl/simon-54-premium-lacznik-zaluzjowy-trojpozycyjny-1-0-2-braz-mat-dzw1k-0146

Pozdrawiam