Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nadpalone wnętrze przednich reflektorów VW T5 2009

Simon789 10 Apr 2021 22:03 582 6
    Simon789
    Level 10  
    Witam, dziś spotkała mnie niespodzianka. Podczas mycia auta dostrzegłem dziwne przebarwienia klosza przedniego reflektora. Okazało się, że jest przypalony od wewnętrznej żarówki h7 - jak w załączniku. Drugi reflektor podobnie. Jestem w szoku. Nie znalazłem podobnych przypadków na forum. Może jednak ktoś miał podobną sytuację. Szukam przyczyny ponieważ nie chciałbym żeby to się powtórzyło po wymianie na nowe. Auto niemodyfikowane, 10-cio letnie. Vw T5 tdi, h7 Osram 5w, reflektory przednie. Prośba o pomoc.
    dizba
    Level 32  
    Typówka. Kupiłem Depo, ale po dwóch latach miałem dosyć tego dziadostwa. Rozkleiłem stare lampy, rozebrałem i oddałem do napylenia. Teraz świecą jak nowe.
    Megawe
    Level 34  
    Zarówka źle włożona, lub uszkodzony drucik co ją zabezpiecza.
    Nie wolno ściągać kontektora z żarówki na siłę, odkształca się drut zabezpieczający.
    Konektor może być wypalony i żarówka świeci inną barwą.
    Simon789
    Level 10  
    Megawe wrote:
    Zarówka źle włożona, lub uszkodzony drucik co ją zabezpiecza.
    Nie wolno ściągać kontektora z żarówki na siłę, odkształca się drut zabezpieczający.
    Konektor może być wypalony i żarówka świeci inną barwą.

Właśnie miałem wrażenie, że żarówka jest delikatnie przesunięta do góry. Tylko trochę dziwne, że od roku nie zmieniałem żarówek a to się stało tak nagle. I dwa reflektory do wymiany. Coś do polecenia z zamienników?
    dizba
    Level 32  
    Megawe wrote:
    Zarówka źle włożona

To jest typówka dla T5 z reflektorami z oddzielnymi światłami krótkimi i długimi.

Dodano po 1 [minuty]:

Simon789 wrote:
    Coś do polecenia z zamienników?

Tylko oryginał. Moje Depo po ustawieniu krótkich, na długich świeciło w niebo. Nie do ustawienia.
    Simon789
    Level 10  
    A, konektory, wtyczki jak nowe - niewypalone. Plastik odbłyśnika widocznie słabszy i nie wytrzymał.