Witam, mam problem z głośnikami. Podłączyłem do komputera, kablem aux, przez mini wieże cyfrową Philipsa, głośniki marki Panasonic 110W. Model wieży to Micro Theater MCD122. Dźwięk jest dobrej jakości i spełnia moje oczekiwania mimo słabej mocy wieży w stosunku do głośników. Problem pojawia się taki, że gdy sprzęt audio podłączony jest do komputera, gdy nie idzie z niego sygnał dźwiękowy to głośniki zostają na czas przerwy w dostawie sygnału dźwiękowego odcięte od zasilania, co słychać przez zanik szumu. Tak więc, gdy na przykład gram na syntezatorze podłączonym przez komputer, potem przez wieże i w końcu do głośników to sygnał ciągle zanika. Nie wiem czy to przez to że jest za słaby lub za cichy, czy przez to że jest przerwa w dostawie sygnału. Podczas oglądania filmików na yt problem jest taki sam. Gdy jest chwilowa cisza to w momencie jej przerwania słychać jak głośniki potrzebują sekundy na ponowne włączenie się. Szukam odpowiedzi na to pytanie od dłuższego już czasu. Głośniki tak samo zachowują się po podłączeniu do telefonu i puszczeniu muzyki. Wyłączają się gdy ją stopuję i włączają ponownie gdy puszczam muzykę. Bardzo proszę o pomoc.