Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dlaczego kierownica sama skręca w lewo i czy opłaca się ją naprawiać?

SeAsT 13 Apr 2021 18:07 1995 6
    SeAsT
    Level 5  
    Witam, mam oto taki problem, mianowicie mam kierownicę do gier. Do pewnego momentu działała ok, ale po którymś podłączeniu sama zaczęła skręcać w lewo. Wystarczy lekki ruch w którykolwiek kierunek, a ona automatycznie skręca max lewo. W prawo ani rusz. Liczę na jakąś poradę. Może coś z sterownikami? Albo co mogło nawalić i czy opłaca mi się ją rozkręcać czy bardziej rozglądać za nową. Z góry dzięki!
    sosarek

Level 43  
    SeAsT wrote:
    mam kierownicę do gier

Marki i modelu żadnego nie posiada?
    Jaki system zainstalowany w komputerze i czy była sprawdzana na innym?
    SeAsT
    Level 5  
    Model: esperanza High octane eg104 xbox edition (na komputerze normalnie działała) (wiem niezbyt budżetowa, ale to była moja pierwsza kierownica)
    System Win10 najnowsza aktualizacja
    Była sprawdzana na 2 innych (1 komputer na win 7, a drugi na win10)
    sosarek

Level 43  
    To w końcu działa podłączona do komputera czy nie?
    SeAsT
    Level 5  
    Kierownica była w wersji przystosowanej do grania na konsolach Xbox, ale na komputerze też można było nią grac bezproblemowo. Używałem jej na komputerze przez około 2 lata i nagle pojawił się ten problem
    lazania
    Level 16  
    Miałem dawno temu podobny problem na Logitech Formula Force RX driving. Nowe sterowniki, kalibracja w winowsie i następne kalibracja w grze pomogły.
    SeAsT
    Level 5  
    Sterowniki mam najnowsze, ale kalibrowanie nic nie daje. Zauważyłem natomiast, że po naciśnięciu pedału przyspieszenia na moment skręca w prawo i od razu wraca do ustawienia max lewo.