Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Elektronarzedzia - jaką markę wybrać do poźniejszej rozbudowy?

mickry 14 Apr 2021 13:32 645 2
    mickry
    Level 11  
    Witam wszystkich. Niedawno zacząłem budowę domu, w związku z tym planuje kupić kupić kilka elektronarzędzi w zależności od tego co i na ile i kiedy będzie mi potrzebne. Na tą chwilę mam klika sprzętów przewodowych, ale nie zawsze są one mobilne i chcę zainwestować w sprzęt bezprzewodowy. Mam wiertarko - wkrętarkę Parkside z udarem + 2 aku 2 Ah i na takie pierdoły wystarcza, nawet coś w betonie wywierci pojedyncze otwory jak trzeba. Mam dość duży dylemat co do wyboru marki którą później będę ew. stopniowo rozbudowywał. Chciałem prosić o pomoc i ew. polecenie ze względu na to że jest w internecie bardzo dużo info, ale porównania są raczej konkretnych elektronarzędzi a nie zestawów.
    Na 1 rzut muszę kupić szlifierkę kątową, później młotowiertarkę i ew. klucz udarowy.
    1. Na początku myślałem o Bosch GWS 180-li do czego później dokupię Bosch GBH 180-li i będę miał do tego z jednego z zestawów 2aku 4 Ah. Plus boscha jest taki, że można sobie dobrać walizkę systemową, dużo baterii itp. Słabo jest natomiast z kluczem udarowym - drogi i nie za mocny, np. Ryobi go zjada...
    2. Później wpadł mi pomysł że może Ryobi, ma bardzo dużo elektronarzędzi, jest to grupa Milwaukee i AEG, więc sprzęty powinny być dobre. Dostępna fajna szlifierka i klucz udarowy natomiast jest problem z młotowiertarką, nie ma jeszcze dostępnego na polskim rynku modelu P223.
    3. Myślałem o AEG, ale wychodzi bardzo drogo, nie wiem czy potrzebny mi aż taki sprzęt.
    4. Co sądzicie o Einhell? Ma dużo elektronarzędzi w fajnych cenach, bez szczotkowe, i wszystko jest - szlifierka, klucz, młotowiertarka.
    5. Na koniec patrzyłem za Yato, też wszystko ma do kupienia, oceny nawet dobre, ceny to już w ogóle.

Co będzie najlepszym wyborem dla mnie? Zależy mi na tym aby sprzęt był w miarę dobry, bez awaryjny a przede wszystkim żeby był dobry serwis i ew. części zamienne. Co byście polecili?
    Shadowix
    Level 31  
    mickry wrote:
    żeby był dobry serwis i ew. cześci zamienne

Pod tym względem wygrywa Makita. Brałeś ją pod uwagę?
    Też ma wszystkie narzędzia, tańsze i droższe w zależności kto co potrzebuje....
    mickry
    Level 11  
    Shadowix wrote:
    mickry wrote:
    żeby był dobry serwis i ew. części zamienne

Pod tym względem wygrywa Makita. Brałeś ją pod uwagę?
    Też ma wszystkie narzędzia, tańsze i droższe w zależności kto co potrzebuje...

Nie znalazłem szlifierki z Makity, która będzie miała obroty powyżej 10 tys, tak jak Bosch albo Ryobi, a to bardzo przyspiesza pracę...