Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dlaczego centralny zamek w Peugeot 307 nie zamyka i nie otwiera drzwi?

Rudywaucie 14 Apr 2021 15:23 2271 16
    Rudywaucie
    Level 5  
    Witam,
    mam taki problem z centralnym zamkiem.
    Samochód nie chce się zamykać ani otwierać.
    Jak się przyciśnie przycisk na pilocie byle jaki, to przekaźnik włącza się w bezpiecznikach i włącza się światło w samochodzie .
    Bezpieczniki wszystkie dobre.
    Była wymieniona stacyjka na używaną i są dwa klucze - jeden inny a drugi inny, ale wszystko działało i nagle przestało.
    Pomóżcie, bo już nie wiem co mam robić.
    gemiel
    Level 25  
    Pilot fabryczny czy jakiś dokładany? Z opisu wnioskuję, że pilot jest od alarmu albo sterownika zamka centralnego. Zajrzyj pod deskę i zobacz, czy widać osobną centralkę, w której słychać ten przekaźnik.
    Rudywaucie
    Level 5  
    No własnie tylko słychać w bezpiecznikach w środku i nie ma osobnej centralki. Ale pilot jest fabryczny od samochodu. To co mam zrobić teraz żeby działało.
    gemiel
    Level 25  
    Zamykanie i otwieranie kluczykiem w drzwiach działa? To znaczy, czy wszystkie siłowniki wtedy zamykają i otwierają zamki? Przyciskiem na desce rozdzielczej możesz zamykać i otwierać zamki?
    Rudywaucie
    Level 5  
    Tak z kluczyka się zamyka i otwiera na desce też wszystkie drzwi się zamykają i odtwierają bagażnik też
    Supercross
    Level 17  
    Bateria w pilocie wymieniona? Bezpiecznik od centralnego sprawdzony?
    Rudywaucie
    Level 5  
    Tak wszystko sprawdzałem i beteria nowa w pilocie
    gemiel
    Level 25  
    Trochę dziwne te objawy. Zwłaszcza to reagowanie na pilota bez reakcji zamka. Wygląda na to, że pilot komunikuje się z samochodem. Spróbuj na wszelki wypadek ponownie zsynchronizować pilota, zakładając oczywiście, że pilot jest fabryczny.
    Rudywaucie
    Level 5  
    Pilot jest fabryczny bo nie wymieniałem zamka w drzwiach tylko stacyjkę. A jak mam to zaprogramować jeśli mam inną stacyjkę ?
    gemiel
    Level 25  
    Stacyjka nie ma nic do rzeczy. Synchronizowanie pilota przeprowadza się następująco:
    Drzwi powinny być pozamykane. Wkładasz kluczyk do stacyjki i włączasz zapłon. Natychmiast przyciskasz przycisk zamykania na pilocie i trzymasz przez około 5 - 10s. Po tym puszczasz przycisk i wyjmujesz kluczyk ze stacyjki. Po odczekaniu 30s można wypróbować działanie pilota.
    Ważne jest, żeby przed rozpoczęciem synchronizowania pilota nie naciskać przycisków na pilocie przez co najmniej minutę.
    Rudywaucie
    Level 5  
    A można przełożyć elektronikę z pilota do drugiego co jest do stacyjki ?
    Supercross
    Level 17  
    Rudywaucie wrote:
    A można przełożyć elektronikę z pilota do drugiego co jest do stacyjki ?

Pestka od immo musi zostać oryginalna, resztę możesz wymienić
    Rudywaucie
    Level 5  
    Synchronizowanie nic nie pomogło.
    kokos_bp
    Level 17  
    Musisz mieć oryginalną pestkę i elektronikę w tym kluczu którym przekręcasz zapłon. Inaczej nie zadzała synchronizacja. Kluczyk scyzroyk czy sztywny?
    Rudywaucie
    Level 5  
    A gdzie jest sterownik centralnego zamka ?
    Jurek220
    Level 30  
    Rudywaucie wrote:
    A gdzie jest sterownik centralnego zamka ?

W BSI się znajduje.
    Pozdr.
    Rudywaucie
    Level 5  
    Kupiłem inne bsi i dalej nie otwiera to nie wiem co może być zepsute