Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes Vario 818/ Atego EDC MR 1 6327

Kylosss 15 Apr 2021 10:12 642 6
Relpol
    Kylosss
    Level 10  
    Witam, Panowie poleglem na Mercedesie 818 Autobus Ojca może ktoś ma nowy pomysł. Problem polega na zapalonej kontrolce Edc i Kodzie błędu Mr 6327.
    Spr Fr - był błąd dźwigni tempomatu naprawiłem obecnie nie ma kodów. Spr kości Fr i Mr wszytko wygląda dobrze. Spr. Komunikację can: Mr-Fr-abs prawidłowa. Błąd daje się usuną ale po ponowym uruchomieniu silnika zapala się po 5 sekundach. Oczywiście lampka Edc i przekaznik sterujący- sprawdzone.
    Może ktoś ma pomysł, podejrzewam uszkodzony Fr/cpc Mercedes Vario 818/ Atego EDC MR 1 6327
  • Relpol
    stanisławpiotr
    Level 32  
    A kontrolka ffr sprawna?
  • Relpol
    Kylosss
    Level 10  
    Hm, w Vario chyba nie ma kontrolki Frr ? FR steruje kontrolka Edc - po przez przekaźnik.

Dodano po 6 [minuty]:

Hm, w Vario chyba nie ma kontrolki Frr ? FR steruje kontrolka Edc - po przez przekaźnik.
    stanisławpiotr
    Level 32  
    Wstaw zdjęcie tablicy.
    Kylosss
    Level 10  
    Obecnie auto jest w trasie ale mam tu zdjecie z sieci takiej samej. Mercedes Vario 818/ Atego EDC MR 1 6327
    stanisławpiotr
    Level 32  
    To jest nowsza deska i tam faktycznie nie ma takiej kontrolki a bł mówi : MR 1 6327 zasterowanie lampki OBD jest zakłócone
    Komunikacja z modułem FR INS nie jest możliwa
    kontynuuj szukanie usterki w module FR INS.
    Kylosss
    Level 10  
    Tak. FR sprawdziłem i jest czysty nie ma żadnych kodów -komunikacja jest. A czy zestaw wskaźników jest modułem Ins w vario? Bo w atego z szerszym wyświetlaczem faktycznie kiedyś się łączyłem.

Dodano po 6 [minuty]:

Komunikacja pomiędzy Mr i Fr jest ok. Auto jeździ, tempomat działa. Kontrolka Edc da się zasterowac z modułu Fr przez Star Diagnosis