Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Telewizor 43 cale do 2 tysięcy

Delsonn 16 Apr 2021 20:58 549 7
    Delsonn
    Level 1  
    Witam, przymierzam się do kupna telewizora 43 cale. Wybór padł na Samsunga UE43TU8502U, jednak jest praktycznie nie do dostania więcej szukam dalej. Znalazłem też Samsunga ue43tu7102 czy jest dużo gorszy od 8502? Jakie są różnice między 7102 a 7192? Którego najlepiej wybrać? A może jest coś innego wartego uwagi do 2 tysięcy. Dzięki i pozdrawiam
    vakant34
    Level 22  
    W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego niż Philips 43PUS7855.
    Ludwik XVI
    Moderator of RTV - what to buy
    Seria 7 Samsunga to najtańsze 4k od tego producenta. Moim zdaniem nie warto.
    Jak już to seria 8 np UE43TU8072
    Ja bym postawił na LG 43UN8103 lub lepszy 43nano793.
    vakant34
    Level 22  
    Daj znać autorze co ostatecznie wybrałeś. :)
    Rafa03
    Level 12  
    Duże różnice są między 43NANO793, a 43UN8100?
    Rafa03
    Level 12  
    Jak w modelu 43NANO793 jest z podświetleniem matrycy, czy wieczorem mogą pojawić się jakieś dziwne podświetlenia w rogach ekranu, czy jakieś inne niespodzianki mogą się pojawić?

Mało na tym forum ten model jest polecany, większość skupiła się na droższym NANO 867 lub 863.

Teoretycznie przy podświetleniu Direct LED i technologii NanoCell ten tv powinien mieć dużo lepszy obraz od 43UN8100.
    Tylko ciekaw jestem, jak się prezentuje wieczorami.
    Ludwik XVI
    Moderator of RTV - what to buy
    Rafa03 wrote:
    Jak w modelu 43NANO793 jest z podświetleniem matrycy, czy wieczorem mogą pojawić się jakieś dziwne podświetlenia w rogach ekranu, czy jakieś inne niespodzianki mogą się pojawić?

To Direct Led wiec takie aspekty sa mniej widoczne niz w Edge Led ale oczywiście mogą sie pojawić. To naturalna konsekwencja techniki podświetlenia opartej na LED.

Rafa03 wrote:
    Mało na tym forum ten model jest polecany, większość skupiła się na droższym NANO 867 lub 863.

Bo seria 79 to tylko 60Hz.

Rafa03 wrote:
    Tylko ciekaw jestem, jak się prezentuje wieczorami.

Czerń jest słaba , bo to IPS. Znowu to cecha technologii, a nie wada sama w sobie. Jak szukasz dobrego poziomu czerni wieczorem to szukaj matryc VA. (np. Samsung serii 8 o którym pisałem powyżej)