Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Huawei P9 lite - Blokada FRP Google bypas

fronek22 18 Apr 2021 01:35 10314 20
    fronek22
    Level 15  
    Potrzebuje pomocy przy usunięciu blokady Google w modelu Huawei P9 lite. Dodam ze to telefon żony i chcąc przekazać go do córce zrobiłem hard reset z poziomu bootloadera i teraz nie chce sie zalogować nawet jak wpisuje adres e-mail który bo do niego przypisany. Żadna metoda nie pomaga nawet 112 i wejście w kalendarz później na www. Google.com/maps dostaje się do ustawień robię fabryczne z usunięciem kont i dalej nic. Może ktoś miał taki problem i coś poradzi a może też trzeba go przesoftowac z karty SD bo z poziomu bootloader jak pobiera soft przez Wi-Fi to tez nic nie daje jak możecie to podrzuccie jakiś nowszy soft do niego albo powiedzcie który wybrać ze strony oficjalnej bo na chwilę obecną siedzi w nim przedstawiony na zdjęciu poniżej i już nie mam pomyslu jak to ogarnac.

Huawei P9 lite - Blokada FRP Google bypas
    staś pytalski
    Level 39  
    Szukasz filmów pod P9 Lite 2017 tzw Praga czyli taki jak Twój? Był też P9 Lite VNS czyli Venus, sprawdź dokładnie poradniki.
    fronek22
    Level 15  
    Tak dokładnie takich filmów szukalem lecz w trybie dla niewidomych wchodze w talkBack setings (Version
    7.2.0.220693075) zaznaczam single-tap activation lecz brak jest opcji help&fedback do wyboru. Natomiast metoda *#*#6130#*#* nie wyskakuje menu testowe dzięki któremu idzie sie dalej. Jedyna metoda która pozwala iść dalej to tą dzwoniąc na 112 wciskam bardzo szybko 4 kilkanaście razy Po czym rozlaczam się z jeszcze nie połączonym nr alarmowym i jestem w menu kalendarz gdzie wciskam + i w nazwie wpisuje www.google.com/maps klikam na dzień z tym wydarzeniem i klikam na utworzony przeze mnie link klikam z menu trafic i ikonkę mikrofonu i mówi open setings i otwiera mi sie menu z opcjami gdzie bardzo szybko muszę go os wybrać lecz nawet z tego poziomu robiąc ustawienia fabryczne blokada nie schodzi , a jak wejdę w konta to nie widac żadnego konta i żadnego też nie moge dodać pomimo że opcja Add account nie jest zamrożona. Może poda mi ktoś którego softa mam pobrać być może Tu tkwi problem Huawei P9 lite - Blokada FRP Google bypas

Dodano po 11 [minuty]:

PO kliknięciu ustawienia fabryczne przechodzi cały proces wyswietla factory reset succes Po czym bardzo długo się przetrawia na logo Huawei ok 4 min i sie uruchamia i dalej to samo ehh juz brak mi pomysłów

nemo333
    Level 30  
    Spróbuj go uruchomić w Safe mode, kiedyś tak zrobiłem któregoś z lajtów, przytrzymujesz jeden z przycisków głośności (nie pamiętam niestety który) przez cały czas uruchamiania i powinien wstać do pulpitu, z pominięciem konfiguratora. Jak się uda to dodaj konto google i uruchom ponownie telefon. Konfigurator powinien uznać ten etap za zakończony i pozwolić na normalny start.
    fronek22
    Level 15  
    Włączam telefon pojawia sie logo Huawei wciskam i przytrzymuje volume down wchodzi mi w tryb safe mode, ale pojawia się ekran wyboru języka i z telefonu dalej nie można korzystać Huawei P9 lite - Blokada FRP Google bypas Może go jakiś softem przesoftowac?? Tylko którym??
    fronek22
    Level 15  
    I co na ktoś pomysł ewentualnie którym softem go Softowac??
    4est
    Level 12  
    Witam.
    jako, ze i mnie dopadła własna głupota i po RTD ugrzęznąłem z blokadą FRP, podsyłam jeszcze inny patent. U mnie zadziałał bez problemu (P9Lite VNS). Jedyna różnica pomiędzy moim wykonaniem, a filmem była taka, ze poziomu klienta poczty nie moglem wysłać maila sam do siebie. Natomiast korzystając z faktu, iż mail leżał w skrzynce nadawczej, można było wystartować załącznik i zainstalować apkę.

fronek22
    Level 15  
    Kolego a możesz podesłać ten plik apk bo przy próbie pobrania go wyskakuje komunikat "że ten plik jest już niedostępny" z Góry dziękuje
    fronek22
    Level 15  
    Ja nie uz nie mam siły do tej padaki - teraz nie chce mi i zainstalować żadnej aplikacji łącznie tej która mi Podeslales 😞 Huawei P9 lite - Blokada FRP Google bypas
    staś pytalski
    Level 39  
    Zresetuj telefon z guzików i spróbuj ponownie
    4est
    Level 12  
    Dokładnie, głęboki reset i rób krok po kroku, włącznie z wlaczeniem trybu dewelopera i zgodą na instalację z nieznanych źródeł.
    fronek22
    Level 15  
    Oki jeszcze dziś zawalcze z tym szrotem. Fajnie by bylo żeby ktoś pomógł Mi do niego soft znaleźć na kartę SD bo coś jest nie tak
    4est
    Level 12  
    Próbowałeś wgrać oryginalny soft po resecie (download&recovery), metoda nr 2: Link
    Po resecie podlaczasz się do WiFi i pobierasz ori soft, u mnie na Venus zagadało.
    fronek22
    Level 15  
    4est wrote:
    Próbowałeś wgrać oryginalny soft po resecie (download&recovery), metoda nr 2: Link
    Po resecie podlaczasz się do WiFi i pobierasz ori soft, u mnie na Venus zagadało.

Tak na samym początku tak robiłem - pobrał soft do 100% i zrestartował się sam i nadal nic to nie dawało
    4est
    Level 12  
    Czy po pobraniu softu proces recovery zakończył się powodzeniem?
    Jeśli tak, to cyknij go jeszcze raz do fabryki (kombinacja vol+power) i spróbuj polecieć sposobem z załączonego wcześniej filmu.

PS: zaznaczyłeś opcję instalacji z nieznanych źródeł (moment z filmu: 3:11)?
    fronek22
    Level 15  
    4est wrote:
    Czy po pobraniu softu proces recovery zakończył się powodzeniem?
    Jeśli tak, to cyknij go jeszcze raz do fabryki (kombinacja vol+power) i spróbuj polecieć sposobem z załączonego wcześniej filmu.

PS: zaznaczyłeś opcję instalacji z nieznanych źródeł (moment z filmu: 3:11)?

Tak proces doszedł do końca z powodzeniem i odpowiedź na drugie pytanie brzmi też tak zaznaczyłem aby instalowal apki z nieznanych źródeł automatycznie mnie tam przekierowal dodatkowo mialem też inna apkę na tej karcie której też nie chciał zainstalować
    4est
    Level 12  
    Hej.
    wobec takiego rozwoju wydarzeń nie mam pomysłu jak Ci pomóc :/ Może faktycznie załadowanie całego ROMa z karty uSD pomoże?

Pozdrawiam,
    4est
    fronek22
    Level 15  
    4est wrote:
    Hej.
    wobec takiego rozwoju wydarzeń nie mam pomysłu jak Ci pomóc :/ Może faktycznie załadowanie całego ROMa z karty uSD pomoże?

Pozdrawiam,
    4est

Czy miałbyś taki Rom aby mi udostępnić??
    fronek22
    Level 15  
    Poradziłem z nim już sobie po prostu jak dostałem się juz menu i ustawienia (patrz na foto z postu) to: zrobiłem kasowanie danych (ustawienia fabryczne) DWA RAZY pod rząd i wkońcu frp ustąpiło. Dziękuję innym za chęć niesienia pomocy i pozdrawiam