Charlie_six wrote:Będę na dniach patrzył do tego wydechu. Mam jeszcze osłone przegubu do zrobienia (kupiłem sobie rozciągliwą z takim stożkiem), coś mi się pali czerwona kontrolka od poduszek (spod siedzenia pasażera wystają jakieś kable, wiem że tam są jakieś czujniki i było robione), muszę sobie wypolerować przednią szybę (bo był offroad robiony na campingu i kamienie zrobiły swoje) - do tego kupiłem tlenek ceru.
Kable od poduszek zawsze są żółte, mogła po prostu wypiąć się wtyczka poduszki albo napinacza. W siedzeniach nie ma czujników, czujnik uruchomienia poduszki bocznej jest wewnątrz przednich drzwi, a cały moduł poduszek w tunelu środkowym. Jeśli masz już błąd poduszek (świeci się kontrolka) to nawet po tym jak rozwiążesz problem niestety bez komputera go nie skasujesz. Odłączanie akumulatora nic nie da. Potrzebny będzie TECH lub OPCOM.
Uważaj przy polerowaniu szyby przedniej! Delikatnie, lepiej wiele razy za mało niż raz za dużo, bo na szybie przedniej soczewka będzie baaardzo przeszkadzać. I pamiętaj by ciągle mieć "pastę" z tlenku ceru a nie polerować na sucho.