Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

buduje migomat na spawarce elektrodowej

Tuning Marek 23 Oct 2005 23:29 5666 3
    Tuning Marek
    Level 21  
    Proszę o pomoc w uruchomieniu regulatora na układzie U209B ale zaznaczam , że chcciałbym wykorzystać jego funkcję stabilizacji prądu słyszałem , że ma on wejście pomiarowe np , przekładnik , lub bocznik względnie rezystor proszę o konkretne schematy posiadam spawarkę elektrodową 230/400V są to moje pierwsze kroki do przeobienia jej na migomat dziękuję
    majerczyk
    Level 12  
    Migomaty nie mogą być sterowane elektronicznie tylko na odczepach uzwojenia pierwotnego - nie spotkałem się z takim!!!!
    Jeżeli chodzi o spawarkę to ma charakterystykę opadającą , więc nie nadaje się do migomata gdzie ma być w miarę stała!!!
    Tuning Marek
    Level 21  
    Hej czy mozesz dokladnie wyjaśnic o tej charakterystyce opadającej i stałej na czym rzecz polega ?? , a jeśli chodzi o spawarkę mogę zrezygnować z miga i zrobie spawarkę z diodami na prąd stały i zmienny i prosze o podpowiedż o ten scalak odnosnie regulacji i pierwszego postu dzięki
  • Helpful post
    roburek123
    Level 13  
    Jest prototyp migomatu z takim regulatorem na układzie U208 i podobno śmiga super. Znajdziesz to pn. "buduje migomat na spawarce elektrodowej"