logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wyciek wody podczas spłukiwania - woda pod deską klozetową

Optipos 30 Kwi 2021 13:14 4257 6
REKLAMA
  • #1 19409002
    Optipos
    Poziom 5  
    Witam. Niestety nie mogłam znaleźć rozwiązania swojego problemu ponieważ większość osób ma problem z wyciekiem z rur lub spłuczek. Mi przy spłukiwaniu woda wycieka pod deską klozetową, dolną częścią. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Na zdjęciu problematyczna toaleta.
    Wyciek wody podczas spłukiwania - woda pod deską klozetową
  • REKLAMA
  • #2 19409008
    krzywy1
    Poziom 24  
    Ocena: 118
    Masz miskę wc bez kołnierza? Jeżeli tak problem leży w tym, aby dopasować w geberycie ilość/wielkość strumienia spłukiwania wody, tam powinna być regulacja, ale to już ten który montował powinien o to zadbać.
  • REKLAMA
  • #4 19409013
    Rafikusa
    Poziom 18  
    Ocena: 66
    Proponuję podnieść deskę, spłukać wodę i popatrzeć.
    Jest tam zainstaowane coś na zapach?
  • REKLAMA
  • #5 19409451
    Optipos
    Poziom 5  
    Tak, bez kołnierza ( chociaż przyznam sprawdzałam w google co to kołnierz)

Dodano po 3 [minuty]:

Nic na zapach nie ma, po podniesieniu deski i spłukaniu woda wylatuje centralnie środkiem na zewnątrz, nawet przy spuszczonej desce ciśnienie jest tak duże że potrafi ochlapać osobę przy toalecie
  • #6 19409505
    krzywy1
    Poziom 24  
    Ocena: 118
    Zmniejszyć ciśnienie spłukiwania, w stelażu powinna być regulacja.
  • REKLAMA
  • #7 20386910
    Optipos
    Poziom 5  
    Wymiana miski

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wyciekiem wody pod deską klozetową podczas spłukiwania, co może być spowodowane brakiem kołnierza w misce WC. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak regulacja strumienia wody w gebericie oraz zmniejszenie ciśnienia spłukiwania. Użytkownik potwierdza, że woda wylatuje centralnie na zewnątrz, co powoduje ochlapanie. Ostatecznie, niektórzy doradzają wymianę miski jako ostateczne rozwiązanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA